«Ο Καραγκιόζης Κορωνογιατρός» από το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας!

Με τον πιο όμορφο τρόπο έκλεισε η σχολική χρονιά - Την παράσταση οργάνωσαν και ανέβασαν οι ίδιοι οι μαθητές

«Ο Καραγκιόζης Κορωνογιατρός» από το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας!

Ιούλιος 01, 2020 12:01 ΜΜ
«Ο Καραγκιόζης Κορωνογιατρός» από το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας!

Με τον πιο όμορφο τρόπο έκλεισε η σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας. Μία χρονιά που ήταν δύσκολη, ειδικά για το συγκριμένο Δημοτικό, καθώς εκτός των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, οι τάξεις από την αρχή του σχολικού έτους στεγάζονταν σε χώρους του Γυμνασίου Νεοχωρίου.

Οι μαθητές έκλεισαν τη χρονιά ανεβάζοντας παράσταση Καραγκιόζη με τον τίτλο «Ο Καραγκιόζης Κορωνογιατρός»! Την παράσταση οργάνωσαν οι ίδιοι οι μαθητές, με καραγκιοζοπαίχτη τον μαθητή της 5ης Δημοτικού Δημήτρη Χαντζή και βοηθό του, τον Αντώνη Μαυρίδη.

Για την παράσταση μας μίλησε η κα Κυριακή Μπίκου, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας. «Η σχολική χρονιά έκλεισε όμορφα, έκλεισε χαρούμενα, αισιόδοξα. Δεν είχαμε προετοιμάσει τίποτα, ξεκίνησε από συζήτηση που έγινε μέσα στην τάξη. Τα παιδιά ήθελαν να κλείσουμε με μία θεατρική παράσταση, όπως τις άλλες χρονιές, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό, καθώς  δεν είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε. Οπότε πρότειναν να δώσουν μία παράσταση Καραγκιόζη. Ένας μαθητής μας, της 5ης Δημοτικού, με εξαιρετικό ταλέντο, ασχολείται με τον Καραγκιόζη εδώ και αρκετά χρόνια και πρότεινε να ανεβάσει παράσταση. Ο μαθητής έχει εξελίξει την τέχνη του και μπορώ να πω πως μπορεί να συγκριθεί με επαγγελματίες καραγκιοζοπαίχτες. Τα παιδιά συνεργάστηκαν, έβαλαν τη φαντασία τους, τις ιδέες τους και στο τέλος παρουσίασαν μία εξαιρετική παράσταση με τον τίτλο «Ο Καραγκιόζης Κορωνογιατρός»! Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας τον Δημήτρη Χαντζή, τον βοηθό του Αντώνη Μαυρίδη και στους υπόλοιπους μαθητές που τους βοήθησαν. Ήταν μία κοινή προσπάθεια των παιδιών! Τα ίδια τα παιδιά το οργάνωσαν, το σχεδίασαν και το υλοποίησαν μέσα σε τρεις ημέρες μόνα τους! Ακόμα και τις φιγούρες τις κατασκεύασε ο Δημήτρης μόνος του. Ήταν κάτι το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα και βοήθησε στο να κλείσουμε όμορφα και αισιόδοξα τη φετινή σχολική χρονιά. Μια χρονιά που δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά με τη θετική ενέργεια, την αισιοδοξία και την καλή συνεργασία με τους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους έληξε ομαλά κι ευχάριστα», ανέφερε η κα Μπίκου.

 

protinews

 

protinews

 

protinews

 

protinews

Ο καραγκιοζοπαίχτης μαθητής Δημήτρης Χαντζής έδειξε το εξαιρετικό του ταλέντο.
 
 
 
protinews

Η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας Κυριακή Μπίκου τόνισε πως «Η σχολική χρονιά έκλεισε όμορφα, έκλεισε χαρούμενα, αισιόδοξα».

 

Share this:
Tags:

-

-