Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Στόχος η μετατροπή της σε φόρουμ λογοδοσίας

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Στόχος η μετατροπή της σε φόρουμ λογοδοσίας

Σεπτέμβριος 07, 2019 11:15 ΠΜ
Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Στόχος η μετατροπή της σε φόρουμ λογοδοσίας
Με στόχο την αλλαγή του αφηγήματος της ΔΕΘ και την μετατροπή της από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας, η παρουσία του πρωθυπουργού -Δεσμεύσεις σε 4 άξονες που υπηρετούν την ανάπτυξη.
Σε τέσσερις άξονες που υπηρετούν την ανάπτυξη θα κινηθούν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με ανοικτή μάλιστα την πρόκληση στους πολίτες να αξιολογήσουν την εφαρμογή τους στην επόμενη ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός  κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:
1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων – ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».
2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».
3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
 
4. Ψηφιακό κράτος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, αντί για αόριστες υποσχέσεις σε βάθος τετραετίας, με στόχο να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα τα όσα θα ανακοινώσει.
 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map