Οι διεκδικήσεις δεν κερδίζονται με τέσσερα τρακτέρ!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι διεκδικήσεις δεν κερδίζονται με τέσσερα τρακτέρ!

Ιανουάριος 29, 2018 06:15 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος
Οι διεκδικήσεις δεν κερδίζονται με τέσσερα τρακτέρ!

Ξεκίνησαν σιγά σιγά τα πρώτα αγροτικά μπλόκα ανά την Ελληνική επικράτεια μετά την πρωτοβουλία που πήρε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων κατά την διάρκεια συσκέψεων που είχε με αγρότες και συνδικαλιστές του κλάδου πριν λίγες μέρες στην Καρδίτσα.

  Η αρχή έγινε και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού για ακόμη μία φορά ο αγροτικός κόσμος διεκδικεί τα αυτονόητα. Λιγότερη φορολογία, ικανοποιητικές τιμές για την πώληση των αγροτικών του προϊόντων, ασφάλεια και το δικαίωμα να παραμείνει στο χωράφι του και όχι να ξεκληριστεί απόρροια των νέων αγροτικών πολιτικών της Ε.Ε. που υλοποιεί και η νυν συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

  Η Ηλεία που είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός και θα έπρεπε να είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις  του αγροτικού κόσμου παραμένει απλός παρατηρητής των εξελίξεων και η συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις είναι μέχρι στιγμής απογοητευτική.

 Μόλις τέσσερα με πέντε τρακτέρ βρέθηκαν προχθές παραταγμένα στον κόμβο της Μαραθιάς με τους αγρότες – μέλη της ΟΑΣΗ να δίνουν το παρόν αλλά η συμμετοχή του αγροτικού κόσμου της Ηλείας να είναι άκρως απογοητευτική.

 Και σε αυτό το σημείο γεννάται ένα βασικό ερώτημα. Υπάρχει διχασμός στο αγροτικό κόσμο της Ηλείας αναφορικά με τα βασικά ζητήματα – προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Και αν ναι γιατί;

   Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία, στον χορό των κινητοποιήσεων να μπαίνουν πάντα τα ίδια λιγοστά άτομα που προσπαθούν να κινητοποιήσουν και τους υπόλοιπους αλλά μάταια.

  Στην Ηλεία το 95% των αγροτών είναι μικρομεσαίοι. Όλοι αυτοί αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις εξευτελιστικές τιμές που πουλούν τα αγροτικά τους προϊόντα, τα υψηλά κόστη παραγωγής, την βαριά φορολογία, κ.α.

 Εάν αυτήν την κρίσιμη για τον αγροτικό κόσμο περίοδο, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του νομού είναι 4,5 ή 10 τρακτέρ με 10 ή 20 άτομα που δίνουν το παρόν κάθε φορά στις κινητοποιήσεις και είναι προς τιμή τους, τότε ο αγροτικός κόσμος δεν έχει καμία απολύτως τύχη στο να διεκδικήσει κάποια από τα αιτήματά του αλλά και να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

  Η πενιχρή συμμετοχή στο μπλόκο της Μαραθιάς ας προβληματίσει όλους τους αγρότες του νομού.

 

 

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map