«Οι Ρομά θέλουν στρατηγικό σχέδιο από την κεντρική εξουσία»

Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας:

«Οι Ρομά θέλουν στρατηγικό σχέδιο από την κεντρική εξουσία»

Σεπτέμβριος 10, 2019 09:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
«Οι Ρομά θέλουν στρατηγικό σχέδιο από την κεντρική εξουσία»
«Από την Αστυνομία κάθε 15 ημέρες γίνεται τουλάχιστον μία επιχείρηση και  αυτή την εποχή δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Απ. Μαρτζάκλης
 
Την ανάγκη να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο σε βάθος χρόνου για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, επεσήμανε  στην «ΠΡΩΤΗ»  ο Αστυνομικός  Διευθυντής Ηλείας κ. Απ. Μαρτζάκλης, ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα παραβατικότητας που παρατηρούνται στο Νομό.
Με αφορμή και το χθεσινό ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ» αναφορικά με την ανομία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, ο κ. Μαρτζάκλης  επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο  δεν υπάρχει έξαρση της παρανομίας από άτομα της  συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, πέρα από κάποιες ληστείες που έγιναν συλλήψεις  από την Αστυνομία.
Ωστόσο  τα προβλήματα  της παραβατικότητας,  με  παράνομες πράξεις  αλλά και επεισόδια σε δημόσιους χώρους δεν εκλείπουν, ειδικά στις δύο εισόδους της πόλης.
Πέρα από τα φανάρια της Φιλοθέης που σχεδόν καθημερινά παρατηρούνται φαινόμενα επαιτείας αλλά και πορνείας, ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στην Ανατολική πλευρά του Πύργου, όπου στο πρόσφατο παρελθόν  έχουν γίνει αλλεπάλληλες καταγγελίες για διαρρήξεις, κλοπές, διαπληκτισμούς κ.α.
Επίσης  και στην περιοχή του πρώην δήμου Ιάρδανου εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα κλοπών  σε αγροκτήματα, στα οποία τα εν λόγω άτομα …μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα, εκμεταλλευόμενοι συχνά την απουσία των κατόχων τους.
«Δεν είναι μόνο τοπικό το πρόβλημα, αλλά οι Ρομά θέλουν στρατηγικό σχέδιο σε βάθος δεκαετίας ή 20ετίας, της κεντρικής κυβερνήσεως και δεν μπορεί ένας δήμος από μόνος  του να κάνει κάτι. Να συνδυάσει μέσω από την παιδεία τα όποια προγράμματα και  τα επιδόματα και να βάλει στόχους , αλλιώς δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο Πύργος και η Γαστούνη έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ηλεία. Από την Αστυνομία κάθε 15 ημέρες γίνεται τουλάχιστον μία επιχείρηση, δεν μπορούμε όμως να τους στοχοποιήσουμε γιατί πάμε πλέον σε θέματα ρατσιστικά. Η Ηλεία παρά το γεγονός ότι  έχει πολλούς Ρομά , δεν έχει όμως τόσο έντονο πρόβλημα όπως άλλοι Νομοί γιατί δεν είναι γκετοποιημένη.  Είναι σε μικρά σπίτια και μπορεί και μπαίνει η Αστυνομία και να ελέγχει. Στα Σαγέικα π.χ. χρειάζεται διμοιρίες των ΜΑΤ για να γίνουν έλεγχοι... Οι  Ρομά στην Ηλεία   είναι κατανεμημένοι  σε όλο το φάσμα του Νομού, που μπορεί η Αστυνομία και επεμβαίνει, αλλά αυτή την εποχή δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα πρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία να δώσει τη δυνατότητα για να ζήσουν σωστά» ανάφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας.
 
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019