Ολοκληρώνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής

Στο δήμο Πύργου

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής

Ιούλιος 06, 2020 11:15 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Ολοκληρώνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής

Στο στάδιο εφαρμογής βρίσκεται η διαδικασίας ηλεκτρονικής πληρωμής  στο δήμο Πύργου, η οποία είχε «παγώσει» το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιαν. Παπαδημητρίου, το αμέσως προσεχές διάστημα θα υποβληθεί αίτηση στην Eurobank  η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων του δήμου Πύργου , προκειμένου  να βγουν συγκεκριμένοι κωδικοί για υπαλλήλους που χειρίζονται το ταμείο του δήμου , έτσι ώστε να κινείται η διαδικασία γρήγορα και άμεσα χωρίς καθυστέρηση.

« Η ηλεκτρονική πληρωμή  θα εφαρμοστεί  προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να προχωράει  η εργασία σε ένα σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, όπου όλες οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.  Θα έπρεπε και ο δήμος Πύργου κάποια στιγμή να εκσυγχρονιστεί κα να γίνονται οι πληρωμές όσων συνεργάζονται με αυτόν, δηλ. οι προμήθειες ή οτιδήποτε άλλο προς το δήμο να πληρώνονται ηλεκτρονικά. Οι συναλλαγές του δήμου αφορούν  είτε προμήθειες, είτε υπηρεσίες , ακόμα και το ΤΑΠ και  θα γίνονται ηλεκτρονικά οι πληρωμές. Έτσι αποφεύγεται η ουρά και διευκολύνεται άμεσα ο κόσμος. Κατόπιν επικοινωνίας με το δήμαρχο Πύργου και  την αρμόδια υπάλληλο της τράπεζας, έχει σταλεί ηλεκτρονικά στο δήμο  το συγκεκριμένο αίτημα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης με κωδικούς περίπου σε 10-15 ημέρες και μετά θα μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν ηλεκτρονικά» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Πάγια προκαταβολή

Εξάλλου χορηγήθηκε άμεσα η πάγια προκαταβολή των προέδρων της κάθε τοπικής κοινότητας της ευρύτερης περιφέρειας του δήμου Πύργου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για συγκεκριμένες δράσεις ανάλογα με τον πληθυσμό.

Τα χρήματα συγκεκριμένα  χρησιμοποιούνται για να γίνουν βελτιώσεις σε κάθε κοινότητα , καθαρισμός χώρων, αλλαγή λαμπτήρων κ.α.

Να τονιστεί ότι μέχρι  300 κατοίκους το ποσό ανέρχεται σε 1000 ευρώ και από τρακόσους και πάνω 2000 ευρώ,  ενώ  για τη κοινότητα του Πύργου είναι 6000 ευρώ.

 

 protinews

Share this:
Tags:

-

-