Ολοκληρώθηκε η δράση με τα καπάκια

Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας * Συνολικά 21 αμαξίδια δόθηκαν σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη

Ολοκληρώθηκε η δράση με τα καπάκια

Ιούλιος 02, 2020 12:31 ΜΜ
Ολοκληρώθηκε η δράση με τα καπάκια

Με την συμβολή των προσκόπων του Πύργου αλλά και τους τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κατάφερε για μία ακόμα φορά να συγκεντρώσει μία μεγάλη ποσότητα πλαστικών καπακιών χάρη στη συμβολή τόσο των απλών πολιτών όσο και των επαγγελματιών. Χθες έφυγε από το χώρο των προσκόπων στην οδό Μανωλοπούλου το τελευταίο φορτίο με πλαστικά καπάκια καθώς το σωματείο αποφάσισε να αναστείλει την δράση συγκέντρωσης καπακιδίων. Αναφερόμενος στην ιδιαίτερα σημαντική δράση ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου επεσήμανε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που έχει συγκεντρώσει τα καπάκια αυτά. Το μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους προσκόπους που τα συσκευάζουν και περιμένουμε να διώξουμε το τελευταίο φορτίο από τα καπάκια καθώς η δράση σταματά τόσο για λόγους ασφαλείας αφού συγκεντρώνονται από πολλά σπίτια ενώ παράλληλα δεν υπάρχει πλέον διαθεσιμότητα λόγω της οικονομικής κρίσης και είναι η τελευταία φορά που μαζεύουμε. Έως τώρα έχουν δοθεί 21 αμαξίδια και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε στα 25. Ευχαριστούμε όλους όσους μας αγκάλιασαν και συμπορεύτηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας την δράση αυτή καθώς καταφέραμε να «σηκώσουμε» ανθρώπους που ήταν για χρόνια στο κρεβάτι και θα μπορούν να αντικρίσουν ένα πρωινό ή μπορούν να πάνε σε μια εκδήλωση, καθώς δεν είχαν την δυνατότητα μέχρι τότε. Συνήθως τα αναπηρικά αμαξίδια δίνονται στους δικαιούχους της πρόνοιας, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δικαιολογούν ένα αμαξίδιο ανάλογα με την πάθηση. Επειδή οι άνθρωποι που είναι ενταγμένοι στην πρόνοια είναι οι πιο φτωχοί επιλέξαμε να πηγαίνουν εκεί τα αμαξίδια και να μην είναι αποκλεισμένοι».  

Από την πλευρά του ο ταμίας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιάννης Πετρόπουλος θέλησε και ο ίδιος να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνου που συνέδραμαν την προσπάθεια του Σωματείου, συγκεντρώνοντας καπάκια τα οποία δόθηκαν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά και τους Προσκόπους του Πύργου και τον Ερυθρό Σταυρό Αμαλιάδας που στήριξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την δράση του Σωματείου.  

 

protinews

Ο Π. Παπαναγιώτου και ο Γ.Πετρόπουλος θέλησαν να ευχαριστήσουν τους πολίτες για την συλλογή πλαστικών καπακιδίων αλλά και τους προσκόπους του Πύργου και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα που συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση απόκτησης αναπηρικών αμαξιδίων.

 

Οι πρόσκοποι του Πύργου παραδίδουν τα καπάκια τα οποία συγκεντρώθηκαν από πολίτες και από συλλόγους στην εταιρεία ανακύκλωσης:

 

protinews

 

protinews

 

protinews

 

Α. Αγγελίδου

 

Share this:
Tags:

-

-