«Ολοσχερής απώλεια καρποδεσίας»

Ανάστατοι οι ελαιοπαραγωγοί Κολιρίου

«Ολοσχερής απώλεια καρποδεσίας»

Μάιος 27, 2020 08:00 ΠΜ
«Ολοσχερής απώλεια καρποδεσίας»

 

 

 

 Για το θέμα της φετινής ελαιοπαραγωγής η οποία χτυπήθηκε από την παρατεταμένη ανομβρία και τον πρωτοφανή καύσωνα αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κολιρίου Πύργου κ. Αντώνης Αντωνακόπουλος.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι Ελαιοπαραγωγοί Κολιρίου χάνουν το μοναδικό φετινό εισόδημά τους, το λάδι, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και κυρίως του πρωτοφανούς καύσωνα, ασυνήθιστου για τον Μάιο μήνα. Ειδικά σε μια ευαίσθητη φάση για την φετινή ελαιοπαραγωγή, κατά την οποία η πλούσια ανθοφορία εξελισσόταν σε καρποδεσία, και είχε ως αποτέλεσμα η τελευταία να περιορισθεί στο ελάχιστο.

  Το πρωτοφανές αυτό καιρικό φαινόμενο έφερε τη χαριστική βολή στους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι για να επιβιώσουν χρειάζονται την εσπευσμένη εκτίμηση της ζημιάς και την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.

  Προς τούτοις ζητάμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλου καθώς και του Δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου.  

 

 

 

 

Share this:
Tags:

-

-