Το «όνειρο» γίνεται πραγματικότητα!

Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή του παραποτάμιου τμήματος Σέκουλα-Μάτεσι, με προοπτική για σύνδεση με Θεισόα και Καρύταινα

Το «όνειρο» γίνεται πραγματικότητα!

Φεβρουάριος 14, 2020 08:45 ΠΜ
Το «όνειρο» γίνεται πραγματικότητα!
Συνάντηση δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με Περιφερειάρχη  για την ολοκλήρωση του δρόμου,  που   θα  αποτελέσει τμήμα του οδικού άξονα από Αρχ. Ολυμπία-Λεύκτρο
 
Πραγματικότητα γίνεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ορεινής επ. Ολυμπίας, καθώς και των γειτονικών νομών, για την κατασκευή του παραποτάμιου οδικού άξονα από Σέκουλα προς Μάτεσι, με προοπτική να συνεχιστεί προς Θεισόα και Καρύταινα.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο μελλοντικά   δύναται να αποτελέσει τμήμα του οδικού άξονα από Αρχ. Ολυμπία-Λεύκτρο που  έχει προτείνει η  Περιφέρεια   Πελοποννήσου, μέσα στα αντισταθμιστικά οφέλη  για το κλείσιμο των μονάδων με λιγνίτη  στη Μεγαλόπολη.
Ήδη εκ μέρους του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  έγιναν  οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των εργασιών του έργου που σε αυτή τη φάση ξεκινάει το τμήμα μήκους 2,5 χιλιομέτρων από το Μάτεσι με προορισμό προς τη θέση «Αμπάρια», όπου  έχει σταματήσει το πρώτο κομμάτι που άρχισε από την Τ.Κ. Σέκουλα, μήκους 1200 μ.
Όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διον. Μπαλιούκος, απομένει ένα ενδιάμεσο κομμάτι  3,5 χιλ.  προκειμένου το πολύ σημαντικό αυτό έργο να βρεθεί σε τελικό στάδιο αποπεράτωσης ( για το 1,5 χιλ. αναμένεται σύντομα εντολή δημοπράτησης).  
Εξάλλου στόχος της δημοτικής αρχής Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, είναι   η  συνέχιση του δρόμου προς Θεισόα με σύνδεση  στην Ε.Ο. Ανδρίτσαινας-Μεγαλόπολης,   κάτι για το οποίο υπήρξε αίτημα  του κ. Μπαλιούκο στη συνάντηση που είχε  προχθές με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτ. Φαρμάκη.
«Είμαστε σε επαφή με τη Μεγαλόπολη, γιατί σταματώντας η λειτουργία του ορυχείο , ψάχνουν να βρούνε δυνατότητες να δώσουν μια ώθηση στην περιοχή.  Η κοινωνία της Μεγαλόπολης θα προτείνει την ταχύτερη  σύνδεση με την Αρχ. Ολυμπία, ως ανταπόκριση της ζημιάς με το ορυχείο» επεσήμανε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Να αναφερθεί εξάλλου ότι το ζήτημα του  παραπάνω οδικού  άξονα πρόκειται να τεθεί στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αναμένεται το προσεχές διάστημα στην περιοχή της Μεγαλόπολης.
 
Share this:
Tags:

-

-