Όταν τα «εγκλήματα» είναι… γένους θηλυκού

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Σόμπολου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

Όταν τα «εγκλήματα» είναι… γένους θηλυκού

Νοέμβριος 16, 2019 08:45 ΠΜ
Όταν τα «εγκλήματα» είναι… γένους θηλυκού
Στον φιλόξενο χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες η παρουσίαση του βιβλίου του ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου με τίτλο: «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα». Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του Πάνου Σόμπολου, ο οποίος επέλεξε για την τρίτη κατά σειρά παρουσίαση του βιβλίου του την πόλη του Πύργου μετά από πρόσκληση του Βιβλιοπωλείου Κορκολής. 
Για τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Πάνο Σόμπολο αλλά και για το βιβλίο του μίλησαν (με την σειρά που παρουσιάστηκαν) οι δημοσιογράφοι: Γιούλη Ηλιοπούλου, Άννα Αγγελίδου και Ράνια Τζαβάρα ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Παπαδοπούλου. 
Μιλώντας για το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του ο ίδιος ο συγγραφέας, Πάνος Σόμπολος αναφέρθηκε στις 40 περιπτώσεις που καταγράφονται στο βιβλίο του με τίτλο «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα» επισημαίνοντας ότι οι τριάντα οκτώ είναι ανθρωποκτονίες, ενώ υπάρχουν και δύο υποθέσεις που δεν αφορούν ανθρωποκτονίες αλλά άλλου είδους εγκλήματα τα οποία έχουν διαπραχθεί. Το πρώτο εξ αυτών αφορούν το «σιδέρωμα» της Σπυριδούλας, μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με την άτυχη μικρή υπηρέτρια να γίνεται σύμβολο της εποχής της ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται στις «Σαλώμες» που με την μέθοδο της «αποπλάνησης» καταφέρνουν να «ξαφρίσουν» τα ανυποψίαστα θύματα τους. ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Π. Σόμπολος στο γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι πριν την κατάργηση της θανατικής ποινής είχαν εκτελεστεί τέσσερις γυναίκες για εγκλήματα τα οποία είχαν κάνει ενώ συμπλήρωσε ότι με την αλλαγή του Νόμου πολλές φορές οι ποινές είναι πολύ «ήπιες» ακόμα και για σκληρά εγκλήματα όπως οι ανθρωποκτονίες. 
Όπως υπογράμμισε ο Π. Σόμπολος το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν εκείνο το οποίο τον «κούρασε» περισσότερο καθώς σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν υπήρχε η υποσημείωση «όπως τα έζησα» αλλά για την συγγραφή των υποθέσεων απαιτήθηκε έρευνα ακόμα και στα αρχεία της πρώην χωροφυλακής ενώ η αποτύπωση των γεγονότων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από τον ιστορικό του μέλλοντος χωρίς τη παραμικρή επιφύλαξη. 
Μετά το πέρας της ομιλίας αλλά και το διάλογο που ο Π. Σόμπολος είχε με τον κόσμο αλλά και με τις δημοσιογράφους ακολούθησε η υπογραφή βιβλίων για τους φίλους που αψηφώντας τον βροχερό καιρό επέλεξαν να βρεθούν στον χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου όπου γινόταν η παρουσίαση. 
 protinews
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map