Πανστρατιά για το δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

Πανηλειακή Γενική Απεργία στις 26 Φλεβάρη για την ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο

Πανστρατιά για το δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

Φεβρουάριος 13, 2020 06:30 ΠΜ
Πανστρατιά για το δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα
Συνεδρίασε χθες το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών που διοργανώσει τις κινητοποιήσεις-  Ευρεία συμμετοχή από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας
 
 
Η ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίστηκε να γίνει την Τετάρτη 26 Φλεβάρη και ώρα 12 το μεσημέρι στα όρια Ηλείας –Αχαΐας, στο ύψος του Βουπράσιου, κυρίως για το δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα,  βρέθηκε στο επίκεντρο  της χθεσινής σύσκεψης του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση έγινε αναφορά και στις υπόλοιπες δράσεις που προγραμματίζονται που είναι κινητοποίηση ετεροδημοτών καθώς και μεγάλη συναυλία  στο Σύνταγμα.
Λαμβάνοντας αρχικά το λόγο ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος επεσήμανε τα εξής:
«Αποφασίσαμε  τη διοργάνωση κινητοποιήσεων γιατί οι εξελίξεις στα μεγάλα θέματα του Νομού δεν είναι καλές. Και με το δρόμο δεν παίρνουμε απάντηση για τη διασφάλιση χρηματοδότησης του έργου και δεν έχουμε σαφές χρονοδιάγραμμα, απλά διαχέεται μια ελπίδα ότι ο δρόμος θα γίνει, αλλά είναι ανοιχτό το θέμα. 
Εμείς απαιτούμε να εξαντληθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και να μας δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση. Επίσης  ζητούμε ο δρόμος να κατασκευαστεί όχι με περισσότερο κόστος από το προβλεπόμενο σήμερα και να μην έχε διόδια.
Με το δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, γιατί έτσι είναι ο δρόμος, είναι η ολοκλήρωση του οδικού άξονα που δεν φτάνει ούτε στην Πύργο. Κινητοποιείται όλη αυτή η περιφέρεια. Η Καλαμάτα έχει καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο δρόμος, όπου ο δήμαρχος είναι θετικός να έλθει στη συγκέντρωση στο Βουπράσιο  στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ και  ο δήμαρχος Πάτρας θα είναι ομιλητής, θα έλθει και της Κεφαλλονιάς και εκκρεμεί η Ζάκυνθος. Έχουμε στείλει παντού ενημερώσεις και προσκλήσεις.  Νομίζω ότι αυτός ο δρόμος έχει πάει στις καλένδες». 
Το hot spot
Εξάλλου όσον αφορά  τη δημιουργία hot spot στο Επιτάλιο, ο κ. Αντωνακόπουλος  ανέφερε πως «από ότι φαίνεται και παρά τις κινητοποιήσεις που κάναμε εδώ , τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τ.Κ. του πρ. δήμου Βώλακος και τη συμβολική κατάληψη του δρόμου στο Επιτάλιο, δεν έχουμε δει κάτι σαφές, εκτός και υπάρξει συνολική αναθεώρηση του σχεδίου γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται και δημιουργηθούν δομές σε νησιωτικές περιοχές, χωρίς να το γνωρίζουμε. Αλλά μέχρι τώρα συγκεκριμένα για το hot spot  του Επιταλίου δεν υπάρχει αναίρεση».
Αναφορά εξάλλου  έκανε ο δήμαρχος Πύργου και  στις πανεπιστημιακές σχολές, τονίζοντας ότι με ένα νόμο  αφαιρέθηκαν, κυρίως για την περιοχή του Πύργου. 
Από την πλευρά του ο πρ. δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημ. Κράλλης, εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει  εκτενής ενημέρωση  γύρω από τις κινητοποιήσεις, με αρχή γενομένης τη δημοσίευση σποτ στα τοπικά ΜΜΕ,  ενώ  διευκρίνισε ότι το Συμβούλιο Αιρετών το υπογράφουν οι δήμοι Πύργου, Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Επιμελητήριο, ΕΛΜΕ, Εργατικό Κέντρο και  μαζικοί φορείς του  Νομού. 
«Σε πρώτη φάση η Ηλεία πρέπει να δει ποιοι το υπογράφουν και να αναρωτιέται για τους απόντες. Κάτω από τη λαϊκή αντίδραση στο τέλος θα έλθουν όλοι.   Όσον αφορά το δήμο Ήλιδας , όλη η αντιπολίτευση έχουμε υπογράψει και ζητήσει εγγράφως να βγει θέμα για απόφαση. Διευρύνεται το μέτωπο και από το κεντρικό επιτελείο πρέπει να βγαίνουν οι φορείς και να κάνουν κάλεσμα»  εξήγησε ο κ. Κράλλης.
Από την πλευρά του εξάλλου ο Ηλείος δημιουργός Γιαν. Τζουανόπουλος,  ο οποίος  θα διοργανώσει  την συναυλία που θα γίνει στην Αθήνα,  πιθανότατα στις 6 Απριλίου πριν από τη Μ. Εβδομάδα στο Σύνταγμα. 
«Μου προτάθηκε  αυτό και δεν μπορώ να το αρνηθώ, είμαι πέρα από πολιτικές αντιπαραθέσεις, είμαι με την κοινωνία , με αυτό το δίκαιο αίτημα. Πιστεύω ότι θα είναι μια δυνατή φωνή για την Ηλεία στο Σύνταγμα ή στο χώρο της Βουλής, θα συμμετέχουν απ’ όλες τις πόλεις που αναφέρθηκαν και γενικά η Πελοπόννησος θα δώσει το παρόν με συνθέτες, ερμηνευτές κ.α. Θα υπάρχουν μεγάλα ονόματα που θα μας τιμήσουν και θα είναι αντάξια της βραδιάς του Ηρωδείου που είχα κάνει» δήλωσε ο κ. Τζουανόπουλος.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις  και των υπόλοιπων εκπροσώπων  φορέων, εμπόρων, επαγγελματιών κ.α. που συμμετέχουν  στο Συμβούλιο Αιρετών.
 
Share this:
Tags:

-

-