«Παραδίδουν τα ταμειακά διαθέσιμα και βάζουν το δήμο Ζαχάρως σε περιπέτειες...»

Για «ακατανόητη απόφαση» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΔΑ κ. Τάσος Αλτάνης

«Παραδίδουν τα ταμειακά διαθέσιμα και βάζουν το δήμο Ζαχάρως σε περιπέτειες...»

Ιούλιος 24, 2019 09:15 ΠΜ
«Παραδίδουν τα ταμειακά διαθέσιμα και βάζουν το δήμο Ζαχάρως σε περιπέτειες...»
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, ελήφθη  κατά πλειοψηφία απόφαση στο  άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών διαχείρισης και μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθέσιμων  του δήμου στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος!
 
Η συγκεκριμένη απόφαση  προκάλεσε την έντονη αντίδραση  του δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΝΕ.Δ.Α, κ. Τάσου Αλτάνη ο οποίος την καταψήφισε εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του σχετικά με  «τον επιπόλαιο τρόπο που εξακολουθεί να χειρίζεται τα θέματα του δήμου Ζαχάρως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, βλάπτοντας επί της ουσίας τα συμφέροντα του τόπου, όταν την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ και πολλοί ακόμη δήμοι έχουν ξεσηκωθεί σε όλη την χώρα κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας »!
 
Ειδικότερα παίρνοντας τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Τάσος Αλτάνης τόνισε ότι η απερχόμενη Δημ. Αρχή με τεχνάσματα και άλλες «πονηριές» προσπαθεί να εμπλέξει σε περιπέτειες την Νέα Δημοτική  Αρχή αλλά και τον ίδιο τον δήμο.
« Άρον – άρον σπεύδουν να ανοίξουν το λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδος, αντίθετα δηλ. με ότι υποστηρίζει και υποδεικνύει  το ανώτατο θεσμικό όργανο η ΚΕΔΕ προς τους Δήμους σε μια προσπάθεια να «κερδίσει έδαφος» και να επαναδιαπραγματευθεί το θέμα, με την νέα κυβέρνηση. 
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ΚΕΔΕ μιλά για «Οξυγόνο» όταν αναφέρεται σε αυτή την παράταση μέχρι 1η Σεπτεμβρίου, την οποία βλέπει σε θετική κατεύθυνση, απαιτώντας παράλληλα την κατάργηση του σχετικού νόμου, απαξιώνει την αυτοδιοίκηση. Η ίδια η απόφαση της παράτασης λογίζεται ως μία νίκη για τους δήμους αφού θεωρείται δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση πλέον αν δεν την καταργήσει θα εξετάσει τουλάχιστον την περίπτωση» τόνισε ο Δ.Σ. Ζαχάρως.
Με τα ταμειακά διαθέσιμα, υποστήριξε εξάλλου  ο κ. Αλτάνης στην τοποθέτησή του,  θα μπορούσαν να καλυφθούν δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού ή δαπάνες έργων, επιχορηγήσεις στα νομικά πρόσωπα, το «βοήθεια στο Σπίτι», Παιδικοί Σταθμοί κλπ. 
«Και εσείς τι κάνετε; Μας ζητάτε να ψηφίσουμε να πάνε αυτά τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας, όταν ακόμη δεν είστε καν υποχρεωμένοι μετά την παράταση να κάνετε κάτι τέτοιο, αποκρύπτοντας την απόφαση του πρώην υπουργού, και δεν δίνεται την δυνατότητα να το εξετάσει και αποφασίσει η Νέα Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου από την 1η Σεπτέμβρη. Αποδεικνύεται  και πάλι ότι είστε δέσμιοι μιας μικροπολιτικής τακτικής, που όμως βλάπτει τα συμφέροντα του ίδιου του Δήμου μας και κατ’ επέκταση των δημοτών. Είναι να απορεί κανείς γιατί ακόμη και την ώρα που αποχωρείτε, δεν βρήκατε καν το σθένος να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων...» κατέληξε στην τοποθέτησή του
 
Share this:
Tags: