Παράσταση διαμαρτυρίας για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την εξ αποστάσεως μετάδοση μαθημάτων

Σύλλογος Δάσκαλων - Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

Παράσταση διαμαρτυρίας για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την εξ αποστάσεως μετάδοση μαθημάτων

Μάιος 27, 2020 08:43 ΠΜ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την εξ αποστάσεως μετάδοση μαθημάτων
«Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η Υπουργική Απόφαση περί ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως μετάδοσης του μαθήματος στη φυσική τάξη  αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών», αυτό επεσήμαναν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πύργο. «Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, να αντιδράσουμε και να παλέψουμε, ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. 
Κανένα θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξετάζεται αποκομμένο από την εκπαιδευτική πραγματικότητα, στην οποία καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να λειτουργήσουμε.
Τo νέο σχέδιο νόμου γυρίζει την πλάτη στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στήριξαν το δημόσιο σχολείο μέσα σε αντίξοες συνθήκες και απαξιώνει τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων, χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία ενημέρωση.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ομόφωνα, καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.
Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την απόσυρση του νομοσχεδίου και απαιτούμε, έναν ουσιαστικό διάλογο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον κλάδο των εκπαιδευτικών, προκειμένου από κοινού να καταλήξουμε σε ένα νομοθέτημα, που θα δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα τα υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης περί εξ αποστάσεως ταυτόχρονης αναμετάδοσης του μαθήματος, αναδεικνύοντας τον αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό χαρακτήρα της.
Επιτέλους, θα πρέπει κάποτε να σταματήσει η πρακτική θεσμοθέτησης νόμων ερήμην εκείνων που καλούνται να τους εφαρμόσουν.
Είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να λάβει υπόψη της τις απόψεις ΚΑΙ των ΕΙΔΙΚΩΝ στα θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ, πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε νομοθέτημα, σε οποιαδήποτε απόφαση» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφερειών Πύργου.
 
Share this:
Tags:

-

-