Παρέμεινε στο πρώτο κλιμάκιο η Α’ Ζώνη Λεχαινών

«Γλίτωσαν» την αύξηση στον ΕΝΦΙΑ

Παρέμεινε στο πρώτο κλιμάκιο η Α’ Ζώνη Λεχαινών

Ιούνιος 13, 2018 02:30 ΜΜ
Παρέμεινε στο πρώτο κλιμάκιο η Α’ Ζώνη Λεχαινών

Φόβος και τρόμος ήταν για το υπουργείο Οικονομικών οι εισηγήσεις των εκτιμητών για μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών ακόμα σε «λαϊκές» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως όσοι σήμερα βρίσκονται στο πρώτο κλιμάκιο, δηλαδή ως 500 ευρώ/τ.μ. θα βρίσκονταν ξαφνικά στο επόμενο κλιμάκιο, με επιβάρυνση 80 ευρώ ανά 100 τ.μ. επιφάνειας ακινήτου.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι πρόκειται κυρίως για ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, άρα και η παραμικρή αύξηση του ΕΝΦΙΑ γίνεται αισθητή, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να διευρύνει το πρώτο κλιμάκιο κατά 50 ευρώ, δηλαδή ως τα 550 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι απορροφώνται πλήρως οι εισηγήσεις για αυξήσεις 10- 20%, καθώς οι εν λόγω φορολογούμενοι θα παραμείνουν στο πρώτο κλιμάκιο του ΕΝΦΙΑ και θα συνεχίσουν να φορολογούνται με 2 ευρώ/τ.μ. Ανάμεσα στις περιοχές με αντικειμενική αξία 450- 500 ευρώ, που τη «γλίτωσαν» και θα παραμείνουν στο πρώτο κλιμάκιο, όπως ανακοινώθηκε, είναι η Α’ Ζώνη στα Λεχαινά, η οποία σύμφωνα με τις εισηγήσεις θα περνούσε στο δεύτερο κλιμάκια.

Share this:
Tags:

Μετέτρεψε το πάρκινγκ σε συγκρουόμενα