Παροχή αντισηπτικών διαλυμάτων σε όλα τα σχολεία του δήμου Πύργου

Λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης

Παροχή αντισηπτικών διαλυμάτων σε όλα τα σχολεία του δήμου Πύργου

Φεβρουάριος 14, 2020 09:30 ΠΜ
Παροχή αντισηπτικών διαλυμάτων σε όλα τα σχολεία του δήμου Πύργου
Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, ο δήμος Πύργου μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προχωράει άμεσα  στην προμήθεια και τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικά διαλύματα  σε όλα τα σχολεία του δήμου.
 Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία.  
«Επειδή διανύουμε  περίοδο  έξαρσης της εποχικής γρίπης , μετά και το κλείσιμο αρκετών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,  με αποφάσεις  του Δημάρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου , εξαιτίας του λόγου αυτού και με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ενισχύονται  τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης»   ανάφερε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς. 
Κατόπιν εντολής του δημάρχου Πύργου κ. Τ. Αντωνακόπουλου,   οι Σχολικές Επιτροπές  άμεσα  προέβησαν στην προμήθεια συνολικά 1.000 τζελ και θα αρχίσει η σταδιακή διανομή τους στις σχολικές μονάδες του δήμου. 
   Επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος   κ. Μεσσαλάς υπενθυμίζει ορισμένα από τα  ατομικά μέτρα προστασίας, που είναι τα μόνα που μπορούν να σταματήσουν τη διασπορά της εποχιακής γρίπης:
•Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
•Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
•Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. 
•Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απ’ ευθείας από τη βρύση με το στόμα, ενώ τα  χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.
•Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό κ.α. 
 
Share this:
Tags:

-

-