Παρουσίαση του βιβλίου για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη

Το Σάββατο η εκδήλωση στην Αποστολική Διακονία στον Πύργο

Παρουσίαση του βιβλίου για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη

Νοέμβριος 28, 2019 04:30 ΜΜ
Παρουσίαση του βιβλίου για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη, που διοργανώνει η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων» σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολιν Ηλείας. 
Το βιβλίο έχει τίτλο «Χαράλαμπος Βιλαέτης (1780-1821)-Ο ήρωας οπλαρχηγός του Πύργου», που επιμελήθηκε και συνέγραψε ο καθηγητής και Γραμματέας της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Θα παρουσιαστεί  στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου (στην Κεντρική Πλατεία Πύργου).
Το βιβλίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας προς ενίσχυσιν του μορφωτικού και πολιτιστικού έργου της Φιλαρμονικής, ενώ το προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.  στην εκδήλωση της 30ης Νοεμβρίου στην Αποστολική Διακονία Πύργου θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου – Πανεπιστημιακός κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλείος πανεπιστημιακός κ. Αλέξιος Καράμπελας.
Θα προλογίσουν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο συγγραφέας του βιβλίου – Φιλόλογος και Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Κουρκούτας. Η όλη εκδήλωση αποκτά ξεχωριστή σημασία εν  όψει και του 2021, της συμπληρώσεως δηλαδή 200 ετών από την έκρηξη της μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο γεννημένος το 1780 στον Πύργο Χαραλάμπης Βιλαέτης υπήρξε μέλος της Φιλικής Εταιρείας στην δεύτερη δεκαετία του 19ου αιώνος, όπως και άλλοι δεκάδες Ηλείοι που βρέθηκαν κυρίως στα Επτάνησα (μετά τον διωγμό των Κλεπτών το 1806, κάτι που οδήγησε τον Κολοκοτρώνη, τον Αναγνωσταρά, αλλά και τον Βιλαέτη στην Ζάκυνθο και στα εκεί ευρισκόμενα Γαλλικά και Αγγλικά Στρατεύματα, όπου απέκτησαν και την ανάλογη στρατιωτική πείρα). Στο βιβλίο παρουσιάζεται πλήθος αναφορών στην μεγάλη σχέση του με τους άλλους αγωνιστές, με τους οποίους συνυπήρξε στην Ζάκυνθο ή πολέμησε στην Λευκάδα, όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στην Φιλική Εταιρεία με την παράθεση δεκάδων ονομάτων από όλες τις πόλεις και τα χωριά της σημερινής γεωγραφικής περιοχής της Ηλείας, όπως προκύπτει μέσα από πλήθος ερευνών εντός και εκτός Ελλάδος από αξιόλογους ιστορικούς συγγραφείς. 
 
Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map