Πάτρα: Στο Εφετείο η υπόθεση της Μανωλάδας με 28 τραυματίες που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013

Η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια

Πάτρα: Στο Εφετείο η υπόθεση της Μανωλάδας με 28 τραυματίες που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013

Μάρτιος 13, 2019 08:10 ΠΜ
Πάτρα: Στο Εφετείο η υπόθεση της Μανωλάδας με 28 τραυματίες που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013
Αποτροπιασμό προκάλεσε το μακελειό στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας, στη Νέα Μανωλάδα, όταν επιστάτες άνοιξαν πυρ εναντίον αλλοδαπών εργατών, που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους τον Απρίλιο του 2013
 
Συνολικά 28 άτομα αναφέρθηκαν ως τραυματίες μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην εθνική οδό. 
 
Οι αλλοδαποί εργάτες κυρίως υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν, ζητούσαν από μέρες τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ένας από αυτούς, το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν σε όλους ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τη Αστυνομία περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο της καλλιέργειας και όταν οι τρεις εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη τους είπαν πως δεν θα πληρωθούν αντέδρασαν
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αλλοδαπός εργάτης τα άτομα κρατούσαν όπλα και πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια όμως πυροβόλησαν αδιακρίτως προς την ομάδα των εργατών.
 
Αύριο, Τετάρτη 13/3 πραγματοποιείται στα δικαστήρια της Πάτρας το εφετείο. 
 
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που καλεί τον κόσμο έξω από τα δικαστήρια: 
 
 
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για την επίθεση με καραμπίνες το 2013 σε μετανάστες εργάτες γης αφού αυτοί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα μηνών. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών έκρινε ενόχους τους δύο επιστάτες για βαριά σωματική βλάβη (αντί απόπειρας ανθρωποκτονίας που ήταν η αρχική κατηγορία) και αθώους τον εργοδότη  και έναν ακόμα επιστάτη. Επίσης, μετά την εξαιρετικά σύντομη συνεδρίαση δικαστών και ενόρκων, έκρινε αθώους και τους 4 κατηγορούμενους για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Τώρα, οι δύο καταδικασθέντες θέλουν να απαλλαγούν και από αυτή την μειωμένη ποινή. 
Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε οι μετανάστες εργάτες γης ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας ενώ το ελληνικό κράτος δεν προστάτεψε τα θύματα, δεν διερεύνησε την υπόθεση και δεν τιμώρησε τους υπαίτιους.
Στην διάρκεια της δικής το 2014 το εργατικό και το αντιρατσιστικό κίνημα στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης. Χρειάζεται να το κάνουμε ξανά. Για να σταματήσουμε τις επιθέσεις των αφεντικών και τις ρατσιστικές πολιτικές.
 
Όλοι στα δικαστήρια στην Γούναρη την Τετάρτη 13/3, στις 9πμ
 
Όλοι στην διαδήλωση στην διεθνή Μέρα δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό 16 Μάρτη, στις 12μ στην πλατεία Γεωργίου
 
ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου