Περιφερειακός …στο πουθενά!

Σημαντικές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό του Πύργου έχει η απουσία οργανωμένου δρόμου πέριξ της πόλης

Περιφερειακός …στο πουθενά!

Μάιος 15, 2019 08:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Περιφερειακός …στο πουθενά!
Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου
 
Σημαντικό εμπόδιο για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται στον Πύργο, δημιουργεί  η ημιτελής κατασκευή του περιφερειακού δρόμου στην πόλη, που σε πολλά σημεία του θυμίζει τριτοκοσμική περιοχή!
Στις περισσότερες  πρωτεύουσες των νομών αλλά και μεγάλων πόλεων της χώρας, ο περιφερειακός δρόμος συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση των δρόμων, μετά τη ραγδαία αύξηση των οχημάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.
Ωστόσο αυτό δε συμβαίνει   στην πόλη του Πύργου, που το περιφερειακό οδικό τμήμα είναι αποσπασματικό  και στις περισσότερες περιπτώσεις ανύπαρκτο!
Αρκεί μια απλή  επίσκεψη  στα ακραία σημεία της πόλης για να διαπιστώσει κάποιος  την ελλιπή κατασκευή του περιφερειακού δρόμου, που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί σε αδιέξοδο.
Μάλιστα στη δυτική πλευρά του Πύργου (πλησίον από τη ΣΕΤΤΗΛ)  το οδικό τμήμα κόβεται εντελώς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αλλά και οι διερχόμενοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να βγουν στην Ε.Ο. Πατρών –Πύργου και να εξυπηρετηθούν στο νοσοκομείο, σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον περιφερειακό δρόμο που ξεκινάει από τον κόμβο του Αγίου Γεωργίου και καταλήγει …στο πουθενά, δίπλα από τις εργατικές κατοικίες στην είσοδο της πόλης.
Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στην ανατολική πλευρά του Πύργου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουβέλου, όπου από την οδό Ολυμπίων  αρχίζει ένα σύγχρονο περιφερειακό τμήμα, αλλά στη συνέχεια …το χάος!
Καλύτερη είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Κεραίας, όπου  ο δρόμος είναι σε μεγάλη ακτίνα, αλλά βρίσκεται σε κακή κατάσταση και στο τέλος παραμένει ασύνδετος.
Η έλλειψη ενός  οργανωμένου περιφερειακού δρόμου, που θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων και στα κεντρικά σημεία της πόλης, θα πρέπει να απασχολήσει τη νέα δημοτική αρχή Πύργου, τη στιγμή που δεν απαιτούνται πολύ μεγάλα κονδύλια προκειμένου να υλοποιηθεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο.
 
protinews
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019