Περιμένουμε απαντήσεις κ. Σπίρτζη!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Περιμένουμε απαντήσεις κ. Σπίρτζη!

Μάρτιος 13, 2018 06:15 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Θοδωρής Λάμπρος
Περιμένουμε απαντήσεις κ. Σπίρτζη!

Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος

Διευθυντής Σύνταξης

thlabros@hotmail.com

 

Μπήκαμε αισίως στα μέσα του Μάρτη και ακόμα περιμένουμε μια ουσιαστική και ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη αναφορικά με το μέλλον του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος που έχει εξελιχθεί σε ένα νέο «γεφύρι της Άρτας».

   Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης είχε βρεθεί τον προηγούμενο μήνα στο Αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας όπου είχε αναφερθεί εκτενώς για την τύχη του έργου. Θυμίζουμε λοιπόν ότι τότε ο κ. Σπίρτζης είχε τονίσει με έμφαση ότι από Ελληνικής πλευράς ο φάκελος μεγάλου έργου που αφορά το τμήμα Πάτρα - Πύργος κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12 Δεκεμβρίου και αναμένεται απάντηση έως και τις 12 Μαρτίου. Εάν μάλιστα έως τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απαντήσει σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια ένσταση και η διαδικασία του έργου θα προχωρήσει κανονικά. Όπως είπε, η χρηματοδότηση του αυτοκινητοδρόμου έχει εξασφαλιστεί από την ΕΕ και το έργο θα γίνει.

 Το ερώτημα που αυτομάτως γεννάται σε μας τους Ηλείους είναι το εξής: Απάντησε ή δεν απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εν λόγω θέμα; Εάν δεν υπάρχει ένσταση το έργο θα προχωρήσει κανονικά;

Και αν ναι ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα; Πότε επιτέλους θα δούμε μπουλντόζες στο κομμάτι που μας αφορά;

Από την άλλη πλευρά εάν υπάρχει ένσταση τι μέλλει γενέσθαι για το έργο;

 Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα έκανε κάθε καλόπιστος Ηλείος που θέλει να δει επιτέλους έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο όπου θα οδηγεί με ασφάλεια και δεν θα κάνει τον σταυρό του όταν περνάει από τον δρόμο «καρμανιόλα» που είναι η  Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

 Κύριε Σπίρτζη μπορείτε επιτέλους να δεσμευθείτε δημόσια στους Ηλείους και να μας πείτε για το μέλλον του έργου;

Θα υλοποιηθεί τελικά το περιβόητο κομμάτι ή θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός;

 Απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης από τα χείλη σας.

 

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map