Πήρε πίσω της τροπολογία για τον προληπτικό έλεγχο ΟΤΑ!

Πρωτοφανής απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών που μειώνει κατά πέντε μήνες την παράταση που έδωσε…

Πήρε πίσω της τροπολογία για τον προληπτικό έλεγχο ΟΤΑ!

Μάιος 16, 2019 08:15 ΠΜ
Πήρε πίσω της τροπολογία για τον προληπτικό έλεγχο ΟΤΑ!

Τον χρόνο παράτασης κατά πέντε μήνες,  δηλαδή μέχρι την 31η Ιουλίου 2019, μειώνει το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά  την παράταση άσκησης του προληπτικού ελέγχου στις δαπάνες των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό συνέδριο !

Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία του  είχε ορίσει την παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019, κάτι που ωστόσο αναιρεί με νεώτερη τροπολογία που κατέθεσε εντελώς αιφνιδιαστικά την περασμένη Δευτέρα σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης…

«Ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση χωρίς καμία προειδοποίηση, διαβούλευση ή έστω ενημέρωση, λαμβάνοντας αποφάσεις «εν μια νυκτί», δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και τεράστια αναστάτωση στις Υπηρεσίες και τους Εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αιφνιδιάζει και αναιρεί τις δεσμεύσεις της, παρουσιάζοντας μια εικόνα αναξιόπιστου συνομιλητή σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τους εργαζόμενους στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων και χρήζει μιας προσεκτικής αντιμετώπισης και επεξεργασίας με μοναδικό στόχο την απροβλημάτιστη και απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών προς όφελος όλων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποσύρει άμεσα την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την μείωση της παράτασης της άσκησης του Προληπτικού Ελέγχου στις δαπάνες των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του στους εκπροσώπους των Εργαζομένων με την άμεση συγκρότηση της Ομάδας Έργου όπως είχε αποφασισθεί στη συνάντηση μαζί του» ανέφερε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρ. Γαρύφαλλος, στα πλαίσια ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ .

    

 

Share this:
Tags:

-

-