Πιστώθηκαν και …ανακλήθηκαν!

Τα αναδρομικά της επικούρησης έτους 2018 από τον e-ΕΦΚΑ, των συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας - Έντονη δυσαρέσκεια εκατοντάδων δικαιούχων στην Ηλεία

Πιστώθηκαν και …ανακλήθηκαν!

Ιούλιος 03, 2020 01:33 ΜΜ
Πιστώθηκαν και …ανακλήθηκαν!

Σε αναστάτωση βρίσκονται χιλιάδες  συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας (εκατοντάδες στην Ηλεία), λόγω της μη καταβολής  των αναδρομικών της επικούρησης του έτους 2018 από τον e-ΕΦΚΑ, τα οποία αρχικά πιστώθηκαν  στους λογαριασμούς τους και στη συνέχεια …ανακλήθηκαν!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύλλογος συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, πριν από δύο μήνες η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ δεσμεύτηκε απέναντι στα μέλη του Προεδρείου του ΔΣ,  ότι θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αναδρομικών της επικούρησης με πίστωση των χρημάτων την 30.6.2020 και την 2.7.2020 τα σχετικά χρήματα θα βρίσκονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων συναδέλφων συνταξιούχων της ΕΤΕ.

            «Τα εν λόγω χρήματα πιστώθηκαν για λογαριασμό των συνταξιούχων την 29.6.2020 το μεσημέρι στους ΑΟΠΕΤΕ, όπως μας είχε υποσχεθεί ο Υποδιοικητής κ. Νικόλαος Παγώνης, πλην όμως, όλως αυθαιρέτως, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, κατόπιν αιτήματος των υπηρεσιακών παραγόντων του ασφαλιστικού φορέα, μας ανακοίνωσε, προκειμένου να προβεί στον έλεγχο(!!!) των σχετικών καταβολών, παράταση της ημερομηνίας για 22/7/2020, αθετώντας την υπόσχεση καταβολής των εν λόγω χρημάτων στους δικαιούχους συναδέλφους μας την 2.7.2020. Κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών των μελών του Προεδρείου του ΔΣ, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υποχρεώθηκε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση  και να ορίσει ως ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών της επικούρησης του έτους 2018 την 22.7.2020» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Να αναφερθεί ότι συνολικά οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 18.000 και σύμφωνα με το σύλλογό τους «κάθε φορά που πρόκειται να πιστωθεί η επικούρησή μας εμφανίζεται πρόβλημα πίστωσης των λογαριασμών μας, με αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι αλλά και εμείς οι ίδιοι να ζούμε στιγμές αβεβαιότητας και πολλών ερωτηματικών».

 

 

 

 

Κώστας Αντωνόπουλος

Share this:
Tags:

-

-