«Πληγή» αποτελούν τα εργατικά ατυχήματα

Επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε χθες το Εργατικό Κέντρο Πύργου

«Πληγή» αποτελούν τα εργατικά ατυχήματα

Μάιος 19, 2017 12:00 ΜΜ
Προϊστάμενος ΣΕΠΕ Ν. Ηλείας: «Εντατικοί οι έλεγχοι, παρά το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού»
 
Σαν «πληγή» για τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς χαρακτηρίστηκαν τα εργατικά ατυχήματα, στη διάρκεια της επιτυχημένης εκδήλωσης για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία που διοργάνωσε χθες το Εργατικό Κέντρο Πύργου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ιδιαίτερα σημαντικές εισηγήσεις γύρω από τα προβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια της εργασίας, τα οποία έχουν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Μιλώντας αρχικά ο πρόεδρος του Ε.Κ. Πύργου κ. Γιάννης Βένδρας υπογράμμισε ότι ο θεσμός της  υγείας και της ασφάλειας στην εργασία βρίσκεται στα σπάργανα στην Ελλάδα, παρόλο που υπάρχει πλούσιο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο όμως δε λειτουργεί επί της ουσίας αλλά τύποις…
Ακόμη ο κ. Βένδρας τόνισε πως δεν υπάρχει κόστος σοβαρός στις επιχειρήσεις προκειμένου να λαμβάνουν μέτρα  προστασίας για τους εργαζομένους τους, φέρνοντας σαν παράδειγμα τους ντελίβερι που, όπως είπε,   οδηγούν μηχανάκι με το ένα χέρι και στο άλλο να κρατούν τους καφέδες  χωρίς κράνος και να διακινδυνεύον  τη ζωή τους… 
 
Εντατικοί έλεγχοι
Εξάλλου στη συνέχεια ο προϊστάμενος  ΣΕΠΕ Ηλείας κ Χαρ.  Βρυώνης, ανέπτυξε το ζήτημα του  κοινωνικού ρόλου της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, επισημαίνοντας πως η τοπική υπηρεσία παρά το οξύτατο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ασκεί εντατικά τον προληπτικό έλεγχο στις επιχειρήσεις.
«Ο στόχος μας παραμένει σταθερός και η ποσοτική και ποιοτική μας δράση είναι μετρήσιμα αποτελεσματική για την ουσιαστική αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών, με απόδοση που υπερβαίνει σημαντικά το 200%!» τόνισε ο κ. Βρυώνης.
Σημαντικές εισηγήσεις εξάλλου έγιναν από τον πρ. αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Τάκη Αντωνακόπουλο με θέμα τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των συνθηκών εργασίας στην υγεία των εργαζομένων, τον ορθοπεδικό χειρούργο του Νοσοκομείου Πύργου κ. Νίκο Γκανταίφη για τα εργατικά ατυχήματα και την ιατρική θεώρηση, τον τεχνικό ασφαλείας ΔΕΔΔΗΕ κ. Σπύρο Τσουμάνη σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων-ασφάλεια στο εργοτάξιο και τον διπλωματούχο μηχανολόγο-μηχανικό και τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Διον. Μπέλτσο για την υγιεινή και ασφάλεια εργασίας στους χώρους συνάθροισης κοινού.
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η αναπληρώτρια Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου κ. Χρύσα Ζούπη και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, αιρετών, και αρχών, υπηρεσιακοί παράγοντες  και πολλοί εργαζόμενοι.
 
 
Share this:
Tags:

Οδηγοί που σίγουρα δε θες να εμφανιστούν στο δρόμο σου