Πλησιάζει απειλητικά τις ΗΠΑ ο τυφώνας Ντόριαν

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τμήματα της Τζόρτζιας και σε ολόκληρη τη Φλόριντα

Πλησιάζει απειλητικά τις ΗΠΑ ο τυφώνας Ντόριαν

Αύγουστος 30, 2019 04:00 ΜΜ
Πλησιάζει απειλητικά τις ΗΠΑ ο τυφώνας Ντόριαν
Ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας Μπράιαν Κεμπ κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο τυφώνας Ντόριαν, που αναμένεται να πλήξει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.
Η απόφαση αυτή αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας. Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.
Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.
Νωρίτερα χθες, ο κυβερνήτης της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.
Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο τυφώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον. Αυτή τη στιγμή, ο τυφώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία εξαιτίας του κυκλώνα Ντόριαν.
Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019