Ποινή κάθειρξης 19 ετών στο ζευγάρι για την κακοποίηση του βρέφους στην Πάτρα

Επεβλήθη χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πύργου

Ποινή κάθειρξης 19 ετών στο ζευγάρι για την κακοποίηση του βρέφους στην Πάτρα

Μάιος 16, 2018 10:44 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Ποινή κάθειρξης 19 ετών στο ζευγάρι για την κακοποίηση του βρέφους στην Πάτρα
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο
 
 
Ποινή κάθειρξης 19 ετών επεβλήθη χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πύργου, 
στο ζευγάρι από την Πάτρα, για την υπόθεση κακοποίησης του βρέφους του, που  το καλοκαίρι του 2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και κατάγματα. 
Το δικαστήριο τους καταδίκασε για την κακοποίηση του παιδιού που συγκλόνισε την κοινωνία της Πάτρας, πριν ένα χρόνο περίπου.
Και οι δύο αρνιόντουσαν τις κατηγορίες και «τα έριχναν ο ένας στον άλλον». Το δικαστήριο δε πείστηκε από τις εξηγήσεις, τις αλληλοκατηγορίες και τις αντιφάσεις και έκρινε πως διέπραξαν από κοινού τις αποτρόπαιες πράξεις.
Μάνα και πατέρας αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας για την κακοποίηση του ίδιου τους, του παιδιού.
Η κατηγορούμενη Ρ.Ν. 27 ετών από την αρχή της διαδικασίας δήλωσε ότι είναι αθώα και  κατονόμασε ως δράστη τον Ζ.Γ. 20 ετών , πλην όμως ο ισχυρός αυτός δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εκ νέου στις φυλακές, αφού δεν τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, που ασκήθηκε από του συνηγόρους τους που για τη γυναίκα ήταν οι κ.κ. Αθαν. και Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος (πατέρας και γιος) και για τον 20χρονο  ο κ. Γιάννης Αποστολόπουλος.
Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το παιδί σήμερα βρίσκεται υπό την επιμέλεια του ιδρύματος Μητέρα στην Αθήνα. 
 
Share this:
Tags:

Η απομάκρυνση του πάγου πήγε τελείως στραβά