Πώς να ανανεώσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας ενόψει καλοκαιριού - Συμβουλές από έναν ειδικό

Τι μάθαμε από έναν γεωπόνο

Πώς να ανανεώσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας ενόψει καλοκαιριού - Συμβουλές από έναν ειδικό

Ιούνιος 01, 2020 04:21 ΜΜ
Πώς να ανανεώσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας ενόψει καλοκαιριού - Συμβουλές από έναν ειδικό

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι κατά κανόνα η εποχή χρωμάτων και αρωμάτων!

Ειδικά φέτος, λόγω καραντίνας κορωνοϊού, αρκετοί θέλησαν να φτιάξουν τον κήπο τους, το μπαλκόνι τους, ή  και το εξοχικό τους προκειμένου να ομορφύνουν το χώρο όπου μπορούν να περάσουν ευχάριστα, τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Αυτό μας εξήγησε ο γεωπόνος Αλέξης Γκοτσόπουλος στον οποίο απευθυνθήκαμε προκειμένου να πάρουμε κάποιες συμβουλές και να μάθουμε μυστικά για έναν όμορφο και πολύχρωμο εξωτερικό χώρο.

Φυτά που αντέχουν στις συνθήκες του χειμώνα και του έντονου καλοκαιριού για τον εξωτερικό χώρο είναι πάντα μία καλή λύση… Ας δούμε τι επιλογές έχουμε και ποια είναι τα μυστικά για να τις φροντίσουμε όπως πρέπει.

Όπως μας εξήγησε ο ειδικός, στην κορυφή της λίστας έχουμε Στερλίτσια Νικολάι με το υπέροχο άνθος της και Σερφίνια σε πολλά χρώματα... και μαύρη.

Εάν επιλέξουμε μαργαρίτες, θα πρέπει να ξέρουμε ότι έχουν ανάγκη από έντονη ηλιοφάνεια, σωστό πότισμα πρωινό ή βραδινό (αποφεύγουμε τις μεσημεριανές ώρες), προκειμένου να έχουμε αυτά τα υπέροχα χρώματα. Ορτανσία και η αρχοντική γαρδένια με το μοναδικό άνθος και άρωμα, αποτελούν επίσης μία καλή επιλογή… Άλλωστε ποιος δεν ζαλίζεται από το άρωμα της: Για να διατηρηθεί η ομορφιά της θα πρέπει να της εξασφαλίσουμε οπωσδήποτε  σκιερό μέρος και σωστή λίπανση... 

Ο κάκτος και τα παχύφυτα είναι επίσης ιδιαίτερα, το καθένα μοναδικό. Υπάρχει τεράστια ποικιλία ενώ έχουν ανάγκη μόνο νερό.. και την αγάπη μας.

Μία πολύ ωραία ιδέα που αποτελεί και τη νέα τάση είναι να συνδυάζονται τα φυτά με καλάθια που είναι κάπως ιδιαίτερα και μεγάλα σε μέγεθος.

Φυσικά, βασική προϋπόθεση όλων, είναι να απευθύνεται ο κόσμος σε πιστοποιημένα φυτώρια για την καλύτερη ποιότητα και τις σωστές συμβουλές.

 

*Βρήκαμε τον γεωπόνο Αλέξη Γκοτσόπουλο στο Φυτώριο, Κανελλοπούλου 2, Αγυιά.

 

protinews       protinews

 

protinews      protinews

 

 

 

thebest.gr

Share this:
Tags:

-

-