Πρακτική άσκηση σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας στο ΕΚΑΒ

Στα πλαίσια της ειδικότητας «Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

Πρακτική άσκηση σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας στο ΕΚΑΒ

Αύγουστος 03, 2018 02:30 ΜΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Πρακτική άσκηση σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας στο ΕΚΑΒ
Με επτά  σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας της ειδικότητας «Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου», ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο Ν. Ηλείας. 
Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης που είναι υποχρεωμένοι οι σπουδαστές να πραγματοποιούν η διεύθυνση του  Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας  σε συνεργασία με το  τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Πάτρας  σχεδίασαν και ενέκριναν  την πρακτική άσκηση επτά (7) σπουδαστών ,  και ειδικότερα τριών  (3)σπουδαστών  στον τομέα Αμαλιάδας με έδρα το Γ.Ν. Αμαλιάδας και τεσσάρων σπουδαστών  (4) στον τομέα του Πύργου με έδρα το Γ.Ν. Πύργου.
Όπως μας τόνισε ο Διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Αμαλιάδας   κ. Δημήτριος Βουδούρης η ειδικότητα «Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου»  λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ηλεία  και σκοπό έχει να εκπαιδεύσει και να καταρτίσει  εξειδικευμένο προσωπικό, που θα στελεχώσουν  αργότερα το χώρο της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής , να  συμμετέχουν σε  δραστηριότητες στους  χώρους  υποδοχής να  αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά ,  μέχρι την ολοκληρωτική ανάληψη της ευθύνης του πάσχοντα από το νοσοκομειακό προσωπικό.
Οι απόφοιτοι της εν λόγω ειδικότητας μπορούν να εργαστούν εκτός από το ΕΚΑΒ  και στον Ιδιωτικό Τομέα, ως Πληρώματα Ασθενοφόρων Αυτοκινήτων, πληρώματα Καμπίνας Ελικοπτέρων ή Αεροπλάνων Επείγουσας Ιατρικής, και σε Πλωτά Μέσα.
 
Share this:
Tags:

Μαγειρεύοντας με τη δύναμη του ανέμου