«Πράσινο φως» για την προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού

Νοσοκομείο Πύργου

«Πράσινο φως» για την προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού

Ιανουάριος 11, 2019 08:00 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
«Πράσινο φως» για την προμήθεια ιατροτεχνικού εξοπλισμού

 Ένα από τα σημαντικότερα «αγκάθια» στην λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου αποτελούσε ο παλαιωμένος ιατροτεχνικός εξοπλισμός. Ένα πρόβλημα το οποίο σταδιακά φαίνεται να αντιμετωπίζεται με στοχευόμενες ενέργειες από πλευράς της διοίκησης. Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη ΝΜ Πύργου, προϋπολογισμού 299.900 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού 41.000 ευρώ για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Αναλυτικά η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου θα προμηθευτεί:

  1. Έναν κεντρικό σταθμό με πέντε (5) μόνιτορ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, προϋπολογισμού 75.000€
  2. Δέκα (10) μηχανήματα αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού , προϋπολογισμού 180.000€
  3. Ουρολογική κάμερα προϋπολογισμού 44.900€

Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα μονάδα ψύξης (ψύκτης), η οποία δε λειτουργεί από το 2012 και  βρίσκεται λεηλατημένη στον περιβάλλοντα χώρο. Η καινούργια μονάδα (αντλία θερμότητας) θα λύσει τόσο το πρόβλημα της ψύξης όσο και της θέρμανσης στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, στο οποίο σήμερα παρέχονται υπηρεσίες σε περίπου εκατό (100) ωφελούμενους.

«Αυτή την περίοδο «δουλεύουμε» την πρότασή μας για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ, η οποία θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Παράλληλα στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη SIEMENS, η  ΝΜ Πύργου θα προμηθευτεί μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό «Ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα με ανάρτηση οροφής», προϋπολογισμού 362.000€ (συμπεριλαμβανομένου και της συντήρησης για μια πενταετία). Συνολικά στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας θα κατανεμηθούν 23,6 εκατ. ευρώ στα πλαίσια της Συμφωνίας Συμβιβασμού.

Απολογιστικά τη διετία 2017-2018 έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.329.400 ευρώ για ιατροτεχνολογικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα (557.400€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 410.000€ από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και 362.000€ από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS). Αν προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης τότε έχουμε εξασφαλίσει συνολικά 2,8 εκατομμύρια ευρώ πέραν των ορίων του συμβατικού προϋπολογισμού μας.

Αν συνυπολογίσουμε και τον καινούργιο αξονικό τομογράφο 16 τομών που έρχεται την Άνοιξη, είναι προφανές ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για ένα εντελώς μεταμορφωμένο τεχνολογικά νοσοκομείο φιλικό στο περιβάλλον.

Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας «σκοντάψαμε» στο πρόβλημα του «κουρασμένου» ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, υλοποιούμε συντεταγμένα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σταδιακής ανανέωσης του εξοπλισμού μας για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του Νοσοκομείου Πύργου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

 

 

Share this:
Tags:

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ -IZMIR MARCHE (σε δύο εγγραφές, 1η έτους 1908 και 2η έτους 2003)