Προς επίλυση του προβλήματος προμήθειας απορριμματοφόρων

Την αγορά τριών μεταχειρισμένων οχημάτων υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιατσής

Προς επίλυση του προβλήματος προμήθειας απορριμματοφόρων

Ιούνιος 06, 2019 09:30 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
Προς επίλυση του προβλήματος προμήθειας απορριμματοφόρων
Σε εξέλιξη η διαδικασία για προμήθεια άλλων πέντε με leasing- Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το θέμα των απορριμμάτων
 
 
Την αγορά τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων,  υπέγραψε  χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιατσής, ο οποίος με δηλώσεις του αναφέρθηκε συνολικά  στο  πρόβλημα  των απορριμμάτων.
Συγχρόνως  στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χθες ο δήμαρχος Πύργου, παρουσία  του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αυγ. Ζουμπάκη και του  προϊστάμενου της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Διον. Γιαννόπουλου, έκανε γνωστό  ότι  ξεκίνησε η διαδικασία για τη μίσθωση με leasing πέντε νέων οχημάτων,  με σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμματοφόρων.
 «Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι πολύ αμφιλεγόμενη και το προσωπικό σε καθημερινή βάση από κοντά το θαυμάζουν και από μακριά το λοιδορούν!  Η υπηρεσία καθαριότητας  σε δύσκολους καιρούς έκανε φοβερή δουλειά, τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο κ. Γιαννόπουλος ως προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας ξεπέρασε τον εαυτό του πολλές φορές, ενώ ο  κ. Ζουμπάκης ήταν ο άνθρωπος που πάνω απ’ όλα πρόταξε το συμφέρον της πόλης.   Επίσης θα πρέπει να  μάθει ο κόσμος ότι ο δήμος έχει επτά  ταλαιπωρημένα απορριμματοφόρα, με συνεργεία που δεν τα υποστηρίζουν όπως πρέπει και όταν επιδιορθώνονται λόγω των κακών δρόμων και των αδέξιων χειρισμών,   έχουν μεγάλες βλάβες. Αυτή τη στιγμή και τα 7 είναι χαλασμένα.  Παραμονές των εκλογών πήρα τον Γιώργο Πατούλη  και του ζήτησα ένα απορριμματοφόρο το οποίο  μου το έστειλε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ  στη συνέχεια κάναμε προσπάθεια η οποία δεν ευδοκίμησε πριν τις εκλογές για την αγορά τριών μεταχειρισμένων οχημάτων. Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υπογράφω για την αγορά τριών μεταχειρισμένων οχημάτων, έχοντας παράλληλα βρει και τα χρήματα, ενώ παράλληλα  είμαστε  στην ευχάριστη θέση να βάζουμε το νερό στο αυλάκι για τη διαδικασία leasing, προκειμένου  να αγοράσουμε 5 νέα απορριμματοφόρα. Ήδη σήμερα έχουν φύγει τα σκουπίδια σχεδόν  από παντού και  προσθήκη αυτών των 3 οχημάτων σημαίνει ότι  το καλοκαίρι δεν θα έχουμε σκουπίδια. Πρέπει όμως να υπάρχει ευαισθησία και των πολιτών στο τι βγάζουν έξω, τι κάνουν με την ανακύκλωση κλπ» ανέφερε ο κ. Λιατσής.
«Σε ακραία μορφή»!
Ταυτόχρονα ο απερχόμενος δήμαρχος Πύργου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα Δ.Α. θα έχει τα στελέχη και τους ανθρώπους που πρέπει για να κρατήσει την πόλη σε υψηλό επίπεδο, ενώ αναφερόμενος στη διαχείριση των σκουπιδιών τα προηγούμενα χρόνια, εξήρε την υπομονή των πολιτών συμπληρώνοντας πως «άφησα το φαινόμενο να λυθεί με ακραία μορφή, έτσι μόνο βρέθηκε το φάρμακο»!
Επίσης σχετικά με τη μη αγορά απορριμματοφόρων από το δήμο, ο κ. Λιατσής διευκρίνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αύξησης των εσόδων για το συγκεκριμένο κωδικό που περιλαμβάνει την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, τονίζοντας πως  από κοινού με τη διευθύντρια Οικονομικών κ. Γιώτα Χριστοπούλου βρέθηκε τρόπος προκειμένου να πληρωθούν τα τρία απορριμματοφόρα.
Τέλος  σχετικά με την ανακύκλωση ο δήμαρχος Πύργου απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να συνεχίσουν την προσπάθεια προκειμένου από το 6% να φτάσει εκ νέου το ποσοστό στο 22-23%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον έχει απόλυτη ανάγκη προκειμένου αυτή να συνεχιστεί.
Από την πλευρά του εξάλλου  ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αυγ. Ζουμπάκης, αφού έδωσε συγχαρητήρια στο δήμαρχο Πύργου για την εξεύρεση του χώρου εναπόθεσης  των απορριμμάτων, επεσήμανε πως  αμέσως μετά δημιουργήθηκε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που είναι ο στόλος των οχημάτων ο οποίος είναι απαράδεκτος. 
«Στους 16 μήνες η προσπάθειες οι δικές μου και της υπηρεσίας καθαριότητας ήταν πως θα ανανεώσουμε αυτό το στόλο. Η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στο να πάρουμε τα τρία  μεταχειρισμένα οχήματα και ήδη ο δήμαρχος υπογράφει την αγορά τους. Ευχαριστώ την υπηρεσία καθαριότητας που συνέβαλε στα μέγιστα, προκειμένου ο δήμος να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας σε βάθος 20ετίας» είπε ο κ. Ζουμπάκης.
Ακόμα  ο  προϊστάμενος  της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Γιαννόπουλος, πέρα από τα ζητήματα της εξεύρεσης χώρου και της προμήθειας οχημάτων, προσδιόρισε το πρόβλημα της καθαριότητας και  στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων από τους πολίτες.
«Έχουμε παρατηρήσει πάρα πολλές φορές να είναι οι κάδοι αδειανοί και ν’ αφήνουν τις σακούλες κάτω οι δημότες και να περνούν μετά στα σκουπίδια οι γάτες και οι σκύλοι και να γίνεται χάος! Πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε για την καθαριότητα. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε με το προσωπικό καθαριότητας που είναι πολλά χρόνια στην υπηρεσία και περιμένουμε την ενίσχυση μέσω της περιβόητης προκήρυξης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είναι η πόλη μας καθαρή. Ζητάμε όμως και οι δημότες να βοηθήσουν. Γιατί δεν βγάζουν τις σακούλες της Δευτέρα τη στιγμή που την Κυριακή δεν λειτουργεί η υπηρεσία; Θα δώσουμε στη νέα Δ.Α. ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να μπορέσουμε να διορθώσουμε όλα αυτά και να  κάνουμε μια πόλη καθαρή για να την ευχαριστιόμαστε όλοι» κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Share this:
Tags:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019