Προστατευτικά γυαλιά για τον κορωνοϊό με εκτυπωτές 3D φτιάχνουν οι Δανοί

Θα παράγονται έως και 20.000 τη μέρα

Προστατευτικά γυαλιά για τον κορωνοϊό με εκτυπωτές 3D φτιάχνουν οι Δανοί

Μάρτιος 26, 2020 06:25 ΜΜ
Προστατευτικά γυαλιά για τον κορωνοϊό με εκτυπωτές 3D φτιάχνουν οι Δανοί

Ομάδα Δανών επιχειρηματιών ξεκίνησε ένα φιλανθρωπικό δίκτυο το οποίο είναι έτοιμο να κατασκευάσει έως και 20.000 προστατευτικά γυαλιά ημερησίως χρησιμοποιώντας εκτυπωτές 3D σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που μάχονται κατά του κορωνοϊού. Με τα νοσοκομεία στη Δανία και σε άλλες χώρες να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την εισροή ασθενών που έχουν προσβληθεί από την covid-19, οι παραδοσιακές αλυσίδες τροφοδοσίας δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση για χειρουργικές μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό.

«Η παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας έχει διασπαστεί, οπότε δεν είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε τα υλικά και τα πρϊόντα που χρειαζόμαστε (…) οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο», δήλωσε ο Φρανκ Ρόζενγκρεν Λόρενζεν επικεφαλής της of Danish AM Hub, της ομάδας που ξεκίνησε την πρωτοβουλία.

Περισσότεροι από 250 εκτυπωτές 3D σε όλη τη Δανία συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αν λειτουργήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μπορούν να κατασκευάζουν έως και 20.000 προστατευτικά γυαλιά ημερησίως, σύμφωνα με τον Λόρενζεν.

Από την πλευρά του ο Σάιμον Μπεγκ μηχανικός της 3D Printhuset στην Κοπεγχάγη δήλωσε ότι την Τρίτη κατασκεύασε 60 χειρουργικές μάσκες χρησιμοποιώντας έξι εκτυπωτές 3D, με το κάθε μηχάνημα να μπορεί να παρασκευάζει έως 12 την ώρα.

Μέχρι χθες Τετάρτη στη Δανία είχαν καταγραφεί 350 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 34 θάνατοι.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Share this:
Tags:

-

-