«Πρωταθλητής» των διακομιδών το Νοσοκομείο Πύργου το 2019

Προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

«Πρωταθλητής» των διακομιδών το Νοσοκομείο Πύργου το 2019

Ιανουάριος 22, 2020 12:30 ΜΜ
«Πρωταθλητής» των διακομιδών το Νοσοκομείο Πύργου το 2019
Επανέρχεται το χρόνιο πρόβλημα της ενίσχυσης των μονάδων  υγείας στην Ηλεία
 
Επιμέλεια: Κώστας
Αντωνόπουλος
 
«Πρωταθλητής» των διακομιδών προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ήταν το 2019  το νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εφ. «Πελοπόννησος», ακολουθούν το Νοσοκομείο Αιγίου με 625 διακομιδές, του Αγρινίου με 556,του Μεσολογγίου με 335, της Ζακύνθου με 195, της Κεφαλονιάς με 137, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται αυτό της Αμαλιάδας με 60 διακομιδές.
Ωστόσο πέραν των παραπάνω  υπάρχει κι ένας άλλος αριθµός περιστατικών που η μεταφορά τους γίνεται µε ιδιωτικά μέσα. Τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα του οποίου επωµίζονται το βάρος των διακοµιδών, δείχνουν ότι η υπολειτουργία των περιφερειακών νοσοκοµείων συνεχίζει να αποβαίνει εις βάρος των νοσοκοµείων της Πάτρας και κυρίως του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου. 
Το σοβαρό αυτό θέµα έχει αποτελέσει αντικείµενο συσκέψεων τόσο σε επίπεδο τοπικής διοίκησης της υγείας όσο και κεντρικά σε επίπεδο υπουργείου Υγείας. Ουδέποτε όμως μέχρι σήµερα δεν αντιµετωπίστηκε κι έτσι η κατάσταση όχι μόνον δεν έχει βελτιωθεί αλλά αντιθέτως έχει διογκωθεί περαιτέρω. Η έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων αποτελούν την κύρια αιτία των διακοµιδών. Περιστατικά που κάλλιστα θα µπορούσαν να αντιµετωπιστούν στα περιφερειακά νοσοκοµεία καταλήγουν στο ΠΓΝΠ. Αυτό επιβαρύνει λειτουργικά το Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο αλλά και ταλαιπωρεί τους ίδιους τους ασθενείς και τα συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν. 
Το παραπάνω γεγονός για μια ακόμα φορά αποδεικνύει το πόσο αναγκαία είναι η ενίσχυση των μονάδων υγείας και στην Ηλεία, που δυστυχώς επί σειρά ετών έχουν αφεθεί στην τύχη τους και από πλευράς προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής…
Μεγάλος αριθµός διακοµιδών εξάλλου καταγράφονται και από τα Κέντρα Υγείας. Από το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας το ίδιο διάστημα διακομίστηκαν 376 , από της Ερυµάνθιας 29, από της Χαλανδρίτσας 44, από της Ναυπάκτου 300 από της Βάρδας 34 και της Γαστούνης 6. 
 
Share this:
Tags:

-

-