Το πρώτο δημοτικό Sea Track στην Ηλεία

Από τον Δήμο Ήλιδας, στην παραλία της Κουρούτας

Το πρώτο δημοτικό Sea Track στην Ηλεία

Αύγουστος 02, 2019 08:30 ΠΜ
Το πρώτο δημοτικό Sea Track στην Ηλεία

 

Ένα πάγιο αίτημα των ΑμεΑ υλοποιήθηκε και επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς στην παραλία της Κουρούτας ξεκίνησε η λειτουργία του ειδικού συστήματος πρόσβασης ΑΜΕΑ τύπου Sea Track, παρουσία της διοίκησης και μελών του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας και της δημοτικής αρχής του Δήμου Ήλιδας. Εκτός του ειδικού συστήματος, στο χώρο υπάρχουν ειδικός διάδρομος,  αποδυτήρια και W.C. Επίσης, έχουν οριστεί και θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ.

 

Τα μέλη του σωματείου έκαναν μια επίδειξη για την χρήση του ειδικού συστήματος, ενώ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσεριώνης ευχήθηκαν στα μέλη του σωματείου να χαρούν αυτή τη δυνατότητα.

«Ήταν μια υπόσχεση που είχαμε δώσει εδώ και χρόνια, ώστε να μπορούν να χαίρονται την θάλασσα όπως όλος ο κόσμος. Άνοιξε ένα πρόγραμμα προσβασιμότητας και σήμερα υλοποιούμε αυτή την υπόσχεση. Ο Δήμος Ήλιδας και Αλίμου έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο προσβάσημοι για ΑΜΕΑ. Προχωράμε με τις υποδείξεις των ΑΜΕΑ για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών Παντελής Παπαναγιώτου αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας, τόνισε: «ο Δήμος Ήλιδας είναι ο πρώτος δήμος στην Ηλεία που τοποθετεί ως Δήμος Sea Track, γιατί αυτό στο Κατάκολο είναι από την Περιφέρεια. Έχουμε Sea Track στην Κουρούτα που βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία». Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που παρέκαμψαν τα τεχνικά προβλήματα και έγινε πράξη αυτό που ζητούσαμε».

Επίσης, ο κ. Παπαναγιώτου έκανε έκκληση στους λουόμενους να προστατεύουν το ειδικό αυτό σύστημα και να μην κάνουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η τοποθέτηση του ειδικού συστήματος και στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων.

 

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019