Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Formula 1: Θετικός ο Σέρχιο Πέρες

O Μεξικανός πιλότος της Racing Point που βρίσκεται σε καραντίνα τέθηκε οριστικά εκτός από το γκραν πρι του Σιλβερστόουν

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Formula 1: Θετικός ο Σέρχιο Πέρες

Ιούλιος 31, 2020 12:21 ΜΜ
Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Formula 1: Θετικός ο Σέρχιο Πέρες

Παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του κορονοϊού που τηρούνται στη Formula 1, δεν αποφεύχθηκε το πρώτο κρούσμα και μάλιστα παραμονές ενός σημαντικού αγώνα. Ο συναγερμός που είχε σημάνει από νωρίς επιβεβαιώθηκε καθώς ο Σέρχιο Πέρες, ένας εκ των πρωταγωνιστών της τρέχουσας σεζόν,  βρέθηκε θετικός σε Covid-19 και θα απουσιάσει από το επερχόμενο γκραν πρι του Σιλβερστόουν που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (2/7).

 

Ο Μεξικανός οδηγός της Racing Point, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, από νωρίς την Πέμπτη (30/7) απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το Σιλβερστόουν (είχε αρχίσει ήδη η προετοιμασία των ομάδων για τις δοκιμές της Παρασκευής 31/7) και μπήκε σε απομόνωση. Επειτα από τον καθιερωμένο έλεγχο για Covid-19 στον οποίο υποβάλλονται οι οδηγοί αλλά και όλο το προσωπικό της Formula 1, απομακρύνθηκε άρον-άρον καθώς το αποτέλεσμα του τεστ ήταν ασαφές.

Αμεσα ο Πέρες υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ για κορονοϊό, το αποτέλεσμα του οποίου ωστόσο έδειξε ότι είναι φορέας του ιού. Ο ίδιος αλλά και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον είναι σε καραντίνα, ενώ πλέον συνέβη το ίδιο και με τους μηχανικούς και το προσωπικό της ομάδας που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. 

Σημειωτέον ότι στα τρία πρώτα γκραν πριν της σεζόν ο Πέρες είχε τερματίσει δύο φορές έκτος και μία έβδομος έχοντας κατακτήσει συνολικά 22 βαθμούς.

 

 

 
 
 
 
 
 
πηγη
Share this:
Tags:

-

-