Ψιθυριστά και ... άλλα

Σχολιάζει ο Ωτακουστής

Ψιθυριστά και ... άλλα

Μάιος 30, 2019 10:38 ΠΜ
Ψιθυριστά και ... άλλα

Όποιος γυρίζει… μαθαίνει

Μαθαίνω ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν για τις πληροφορίες μου σχετικά με την σταυροδοσία των υποψηφίων… συνεπώς οφείλω να τους απαντήσω, πως όποιος ψάχνει βρίσκει… Εγώ και ψάχνω και βρίσκω… συνεχίζουμε λοιπόν!

 

Η Ήλιδα

Χρωστάω λοιπόν κάποια στοιχεία όσο αφορά τον δήμο Ήλιδας και η αλήθεια είναι ότι μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα από ότι αποκάλυψα χθες για το δήμο Πύργου, αφού έχω «καθαρότερη» εικόνα της κατάστασης.

 

Με διαφορά

Στην παράταξη του Γιάννη Λυμπέρη αυτός ο οποίος κυριολεκτικά σάρωσε ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος –πρώην δήμαρχος- στην περιοχή της Πηνείας που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου κυριολεκτικά αποδείχτηκε πολύ δυνατή μεταγραφή. Ακολουθεί από την Αμαλιάδα ο Θανάσης Φουντάς και ο Μάκης Μπούρας με αρκετά ψηφοδέλτια διαφορά. Ανάμεσα στους πρώτους και η Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλουπου ξεπέρασε ακόμα και τον Ανδρέα Παπαδάτο για μερικές μόλις ψήφους, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα.

 

Ξεχωρίζουν

Θα συνεχίσω με την παράταξη του εν ενεργεία Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, όπου μαθαίνω ότι «κεφάλι» έχει πάρει από την Δημοτική Ενότητα Πηνείας ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, ενώ φαίνεται να τον ακολουθεί κατά πόδας ο Κωνσταντίνος Τσεριώνης από την Αμαλιάδα, ενώ μαθαίνω πως και ο γνωστός δικηγόρος Μάκης Παναγιαννόπουλος πάει εξαιρετικά καλά αν και έχει ακριβώς «πίσω» του με ελάχιστη διαφορά τον Γιάννη Αθανασόπουλο.

 Νέα γενιά

Μπορεί το σλόγκαν του Δημήτρη Κράλλη να ήταν «Νέα Γενιά Ιδεών» ωστόσο μαθαίνω ότι πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν από το ψηφοδέλτιο του. Πρωταγωνιστής φαίνεται να είναι ο γιός του Γιώργος Κράλλης τον οποίο φαίνεται να ακολουθούν οι κκ. Ανδρέας Παπαδάτος και Αναστάσιος Σμέρος.

 

Ο Πύργος

Χθες άφησα παραπονούμενες τους υποψηφίους κάποιων παρατάξεων και ζητώ συγνώμη γι αυτό, απλά όλες οι πληροφορίες πρέπει να διασταυρώνονται και δεν είχα καταφέρει να το πράξω για όλους. Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα…!

Με τεράστια διαφορά

Μόλις δύο πρόσωπα φαίνεται να ξεχωρίζουν από την Ελληνική Αυγή Πύργου και ο λόγος για τον Νίκο Ζέζα… και τον Χρήστο Γεωργίου οι οποίοι φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» για την πρώτη θέση, αν και ο Ν. Ζέζας φαίνεται ότι για την ώρα έχει το προβάδισμα.

 

Έδωσε δύναμη

Οφείλω λοιπόν να αναφερθώ και στη Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου καθώς αποδεικνύεται ότι ο Χρήστος Αθανάσουλας είχε τους δικούς του «φανατικούς ακόλουθους». Σύμφωνα λοιπόν με όσα μαθαίνω είναι πρώτος σε ψήφους με αρκετά σημαντική διαφορά από τον δεύτερο.

 

Στάθηκαν στο ύψος τους

Δεν είχα αναφερθεί στην παράταξη «Αναγέννεσις στο Δήμο Πύργου»… όπου πρώτος φαίνεται ότι είναι ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κουρκούτας που δούλεψε αρκετά το προηγούμενο διάστημα για την παράταξη του. Αθόρυβος και μεθοδικός ο Αγαθοκλής Κωτσάκης φαίνεται ότι ακολουθεί τον Γιώργο Κουρκούτα στους σταυρούς και αποδεικνύονται δυνατά χαρτιά για τον Χάρη Μιχαλακόπουλο.

 

Έδωσαν μάχη

Η αλήθεια είναι ότι δεν άντεξα και ρώτησα και για την παράταξη «Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα Ευθύνης» καθώς υπήρχαν αρκετά νέα πρόσωπα τα οποία έδειχναν να αγωνίζονται με το δικό τους τρόπο το προηγούμενο διάστημα. Μαθαίνω λοιπόν ότι πρώτος και με διαφορά είναι ο Γιάννης Πλεμμένος ενώ τον ακολουθεί ένας ακόμα νέος άνθρωπος ο Πέτρος Σπίνος αλλά και ο Αλέξανδρος Τζουανόπουλος… Όσο για την ΚΥΡΙΑ της παρέας που όλος ο Πύργος γνωρίζει ότι έδωσε «μάχη» για την παράταξη της, την Ιωάννα Λουρίδα μαθαίνω ότι είναι ιδιαίτερα ψηλά σε ψήφους.

Μπράβο τους

Λίγο πριν ολοκληρώσω την αναφορά μου στον Πύργο, θέλω να αναφερθώ σε έναν ακόμα νέο άνθρωπο που ενάχθηκε στην παράταξη του Αντώνη Καράμπελα «Πύργος- Έργο Πολιτών». Ο λόγος για τον Διονύση Μπέλτσο στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στον Γιάννη Παναγόπουλο από την Ωλένη καθώς κατάφεραν να σηκώσουν πολύ ψηλά την παράταξη τους!

 

Για την Ολυμπία

Από την παράταξη του Γιώργου Γεωργιόπουλου – Ολυμπία Νέα Αρχή- θα σχολιάσω αποκλειστικά και μόνο δύο ανθρώπους… και ας μου επιτρέψετε να κάνω αυτή την εξαίρεση. Ο λόγος για έναν ιδιαίτερα αξιόλογο άνθρωπο τον οποίο θεωρώ «χρυσό χαρτί»… τον Σωτήρη Παπαηλίου που όχι απλά έχει ξεχωρίσει για το ήθος του, αλλά για την έως τώρα στάση του. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο Σωτήρης είναι πρώτος σε σταυρούς στην έως τώρα καταμέτρηση και πραγματικά πιστεύω ότι εισπράττει ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους. Δεύτερος φαίνεται να είναι ο Χάρης Σπηλιόπουλος, ένα επίσης πολύ καλό παιδί, το οποίο ξεχωρίζει κι εκείνο για το ήθος του, αλλά και για την αγάπη του για την Ολυμπία.

 

Ο εν ενεργεία

Θα αναφερθώ και σε πρόσωπα τα οποία έμειναν «πιστά» στον εν ενεργεία δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά και επιβραβεύτηκαν για τη στάση τους αυτή. Ο λόγος για τους Γιώργο Λινάρδο – πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας- και Πέτρο Γιαννακόπουλο που σήκωσαν τη παράταξη στους ώμους τους στην ενότητα της Φολόης… αλλά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν σε σταυρούς τον Σωτήρη Παπαηλίου από την παράταξη του Γ. Γεωργιόπουλου που κυριολεκτικά ήταν σαρωτικός!

 

Το αξίζει

Θα κλείσω με «ολίγη» Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έτσι για την «αλητεία»…

Στην παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης φαίνεται ότι κερδίζει την μία έδρα της Ηλείας από τις συνολικά δώδεκα. Η αλήθεια είναι ότι ο Μ. Αγιομυργιαννάκης είχε τρέξει πολύ και για την παράταξη ενώ είχε φέρει στο προσκήνιο θέματα τα αφορούν την περιοχή.

 

Έχει ξεχωρίσει

Θα αναφερθώ και στην παράταξη του Αποστόλη Κατσιφάρα που θα πάρει στην Ηλεία συνολικά τέσσερις έδρες. Επιμένω λοιπόν ότι μπροστά και με σχεδόν «double score»  είναι ο Κώστας Μητρόπουλος ενώ φαίνεται να τον ακολουθεί ο Παναγιώτης Μπράμος, η Αθανασία Κουσκουρή και ο Διονύσης Καπλάνης… Από κει και πέρα φαίνεται να υπάρχει ένα «χάος» στις υπόλοιπες θέσεις οι οποίες απομένουν.

 

Νέοι άνθρωποι μπροστά

Θα κλείσω με τη παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη. Ήδη έχουν ξεχωρίσει όπως ανέφερα και χθες ο Θοδωρής Βασιλόπουλος τον οποίο ακολουθεί ο Νίκος Κοροβέσης… Μπορεί η παράταξη Ν. Φαρμάκη να βγάζει στην Ηλεία 5+1 Περιφερειακούς συμβούλους ωστόσο φαίνεται ότι ανάμεσα τους δεν είναι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ Ηλείας οι κκ. Χρήστος Γαβράς και Γιώργος Χήνος. Μένει να δούμε τα τελικά αποτελέσματα!

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map