Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 19, 2016 11:14 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Ο αυτοφοράκιας

Μαθαίνω ότι σε μεγάλο δήμο της Ηλείας ζητείται αυτοφοράκιας… Η αλήθεια είναι ότι ο αρμόδιος «Αντιδήμαρχος» ο οποίος εκτελούσε μεταξύ άλλων και χρέη αυτοφοράκια, θεωρείτε μάλλον «αναλώσιμος» και για τον λόγο αυτό «φαγώθηκε». Η αλήθεια είναι ότι αναζητείται νέο πρόσωπο για να καλύψει το κενό το οποίο θα προκύψει αφού οι αρμοδιότητες του «αναλώσιμου» αντιδημάρχου φαίνεται ότι θα περάσουν σε κάποιον που δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του.

 

Τα μηνύματα

Το πρόβλημα βέβαια είναι για το τι ψάχνει ο κάθε δήμος αλλά για το πόσο «κελαηδάμε» κάποιοι οι οποίοι αρέσκονται στους τίτλους αλλά αρνούνται να «λερωθούν» στα δύσκολα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μέχρι και τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς δημάρχου όλα είναι ρευστά.

protinews

Λάττας: Αυτό Υπουργέ μου είναι το δρυοδάσος της Φολόης που δίνουμε μάχη για την προστασία του.

Τσιρώνης: Εδώ λοιπόν θα απαγορεύσω κάθε είδους κίνηση ακόμα και την βόσκηση των αμνοεριφίων

 

Συναντήσεις…

Ο Ωτακουστής δεν ξεκουράζεται ούτε τα Σαββατοκύριακα. Λοιπόν αυτό που μας πέρασε εντόπισε δυο βουλευτές του νομού μας να έχουν επαφή με στέλεχος – όχι κομματικό – σε σημαντικό κλάδο του νομού μας. Η συνάντηση έγινε 2 – 3 μετά την τοποθέτηση του σε θέση κλειδί στην Ηλεία. Τι έλεγαν; Μόνο αυτοί γνωρίζουν! Εμείς απλά υποθέτουμε…

 

 … επί συναντήσεων

Και βέβαια δεν ήταν αυτή η μόνη συνάντηση, - πολιτική εννοώ – που έγινε. Οι πληροφορίες μας θέλουν τον Γιάννη Λυμπέρη, να προχωρά σε επαφές με νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Από ότι φαίνεται ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας οργανώνεται από τώρα …

 

 

Το δίδυμακι

Καμιά φορά, βρε παιδί μου, τα φέρνει έτσι η κατάσταση που δεν μπορείς να κρυφτείς, ότι και να κάνεις. Πολλοί μιλούσαν για το νέο αυτοδιοικητικό δίδυμο που έχει σχηματιστεί με μεγάλο δήμο της Ηλείας. Το έλεγαν από εδώ το έλεγαν από εκεί χωρίς όμως να έχουν αποδείξεις. Όμως «μέρα μεσημέρι», εντοπίστηκε ο ένας να κατεβαίνει από το κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του άλλου. Εγώ θεωρώ πως ήταν σύμπτωση και πήγε σε κάποιο άλλο γραφείο. Εγώ όλα αυτά. Οι άλλοι δεν ξέρω…

 

Και η ΝΔ

Όπως πληροφορούμε, στα κεντρικά της ΝΔ στην Αθήνα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία να βρεθούν νέα άτομα που θα θελήσουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας. Ήδη έχουν υποβληθεί προτάσεις και η αρμόδια επιτροπή τις εξετάζει. Η μια που ξέρω, είναι από την Αμαλιάδα και μέχρι σήμερα προχωρά πολύ καλά….

 

Οι αιχμές

 Δεν έλειψαν οι αιχμές στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαβαλίων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάκης  Μπόμπας κατά  την εναρκτήρια ομιλία του ζήτησε από το Δήμο Ηλιδας να στρέψει το βλέμμα του προς τα Σαβάλια,που όπως είπε, δεν είναι τυχαίο χωριό.

 

«Δεν υπάρχει μόνο η Κουρούτα…»

Και συμπλήρωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού θέλουν να αξιοποιηθεί η παραλία, να προχωρήσει επιτέλους το θέμα της κατασκευής πλατείας δίπλα στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου και γενικώς να διευθετηθούν τα ανοιχτά ζητήματα του χωριού. «Δεν υπάρχει  μόνο η Κουρούτα…» είπε με νόημα.

 

Δικαιολογημένη απουσία

Στο χαιρετισμό του αμέσως μετά ο Δημοτικό Σύμβουλος Σαβαλίων Παν. Παναγιωτάρας ( που εκπροσωπούσε το Δήμο Ηλιδας) εξήγησε  ότι ο Δήμαρχος και οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι έλειπαν από την εκδήλωση λόγω της αδελφοποίησης του Δήμου Ηλιδας  με την κοινότητα «Νίκος Μπελογιάννης» Ουγγαρίας.

 

Και πέρσι το καλοκαίρι…

Όσο για την καλοκαιρινή εκδήλωση των Σαβαλίων ο κ. Παναγιωτάρας μετέφερε τη βούληση του Δημάρχου  να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας προκειμένου  να καθιερωθεί και να αναβαθμιστεί. Αν δεν κάνω λάθος-και δεν κάνω- το ίδιο ακριβώς είχε ειπωθεί και πέρσι το καλοκαίρι. Αλλά δεν έγινε…

 

 Τα αυτονόητα

Για την πλατεία στο κέντρο του χωριού πάντως ο ωτακουστής έμαθε ότι πρόκειται να περάσει από οικονομική επιτροπή. Για την περιβόητη αξιοποίηση της παραλίας που χρόνια ακούνε -αλλά δεν βλέπουν- οι πολίτες ουδέν σχόλιον. Πάντως είναι η πρώτη φορά που δημοσίως, και μπροστά σε τόσο κόσμο, ακούστηκαν κάποια πράγματα. Και αυτό είναι καλό. Διότι αν δεν διεκδικήσεις, και αν δεν ζητάς τα αυτονόητα, δεν γίνεται τίποτε! 

 

KOYIZ:

Σε ποιο μεγάλο δήμο της Ηλείας ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» έκθεση η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω σε πρόσωπα και καταστάσεις; Περισσότερα προσεχώς!

 

Ξεκινά ο «Γολγοθάς»

Ο λόγος  για τους φορολογούμενους πολίτες οι οποίοικαλούνται έως το τέλος του έτους να πληρώσουν περίπου 13 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα από τις 29 Ιουλίου περισσότεροι από 2,3 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν είτε το σύνολο του φόρου εισοδήματος είτε την πρώτη δόση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ο μέσος φόρος που θα πρέπει να πληρώσει περίπου ο ένας στους τρεις φορολογούμενους, που λαμβάνει χρεωστικό εκκαθαριστικό, διαμορφώνεται στα 1.514 ευρώ.

   Από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, ανάλογα το πότε θα εκδοθούν τα σχετικά εκκαθαριστικά, περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν 4 δισ. ευρώ σε πέντε δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ.
Στο τέλος του έτους θα πρέπει να καταβληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπολογισμός των οποίων, φέτος θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο.

 Είπατε κάτι;

 

Γραφειοκρατικό ανοσιούργημα

Περισσότεροι από 1.478 νόμοι, 3.452 προεδρικά διατάγματα, 19.727 εξουσιοδοτήσεις και 59.393 σελίδες των ΦΕΚ, συνθέτουν το «τέρας» της πολυνομίας στη χώρα μας στο διάστημα των τελευταίων 15 ετών, «μποϊκοτάροντας» συστηματικά τις όποιες προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Το γραφειοκρατικό ανοσιούργημα ενός εξαιρετικά πολύπλοκου - δαιδαλώδους- λαβύρινθου με χιλιάδες διοικητικές δομές και πολυνομία, υπολογίζεται ότι κοστίζει στην υπερχρεωμένη Ελλάδα δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι οι τόκοι για τον υπέρογκο δανεισμό της.

 Μετά απορούμε που δεν έρχονται επενδυτές στην χώρα μας;

Share this:
Tags:

-

-