Ψιθυριστά και...άλλα

Σχολιάζει ο Ωτακουστής

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 21, 2016 11:30 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Πραξικόπημα

Έτοιμος για πραξικόπημα, κανονικό και όχι σαν των Τούρκων, είναι ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος σε περίπτωση που δεν τρέξουν οι διαδικασίες με τον ΧΥΤΑ. Το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων φαίνεται να περνά και επίσημα από την Παρασκευή στα χέρια του νεότερου ηλικιακά Αντιδημάρχου που το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε ενεργά με το θέμα της ανακύκλωσης.

 

 

Οι μηνύσεις

Έτοιμος να υποβάλει μηνύσεις είναι ο Διονύσης Μπέλτσος σε όσους βγαίνουν και μιλάνε για μη διαφανείς διαδικασίες χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος θεμάτων ανακύκλωσης φαίνεται ότι επέλεξε να περάσει στην αντεπίθεση πριν ακόμα αναλάβει και τα νέα του χρέη που σχετίζονται με την καθαριότητα του δήμου Πύργου.

 

 

 

Με πρόγραμμα

Κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Μπέλτσος προανήγγειλε και την ανακοίνωση προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και του προγράμματος μυοκτονίας, που θα υλοποιηθεί σε όλο τον δήμο του Πύργου. Το ζήτημα βέβαια είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να τηρηθεί ευλαβικά και όχι «ρουσφετολογικά» μπας και μπει επιτέλους μία τάξη στον δήμο.

Ζουν

στην Ελλάδα

ή άλλου; (Ι)

 

Ο λόγος για τις προχθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη που βρέθηκε στην Ηλεία και μίλησε για τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Μπόλαρης μίλησε για αλλαγή κατεύθυνσης στον πρωτογενή τομέα με έμφαση στις καινοτόμες καλλιέργειες, στην ποιότητα και στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων.

  Μόνο που για να γίνουν τα παραπάνω πράξεις κ. Μπόλαρη θα πρέπει να ενισχύσετε τον πρωτογενή τομέα και να δώσετε κίνητρα στους αγρότες και ειδικά στους νέους να παραμείνουν στα χωράφια τους και να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους.

 

Ζουν

στην Ελλάδα

ή άλλου; (ΙΙ)

 

Μάλλον τόσο εσείς όσο και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ή ζείτε σε άλλη χώρα ή σε εικονική πραγματικότητα. Διαφορετικά θα βλέπατε πως ο μικρομεσαίος αγρότης οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που και η δική σας κυβέρνηση υλοποίησε. Εάν δεν παρθούν μέτρα στο να αναπτυχθεί ουσιαστικά ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, τότε οι παραπάνω δηλώσεις σας θα αποτελέσουν όνειρο θερινής νυκτός.

Θα τους ακούσει…

Άκου τι έμαθε τώρα ο Ωτακουστής. Μέσα στην εβδομάδα, λοιπόν, στην Ηλεία θα έρθει ξανά ο Απόστολος Κατσιφάρας. Όχι για να κάνει επίσημη ! επίσκεψη αλλά να μιλήσει με τα μέλη της παράταξής τους. Φαίνεται πως οι προτάσεις που του έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα και οι πιέσεις που του έχουν ασκηθεί για να «τρέξουν» κάποια συγκεκριμένα έργα, αποδίδουν.

 

Πάλι δεν πέτυχε η προσπάθειά του!

Θυμάστε πριν 15 ημέρες που ο Ωτακουστής, σας είχε περιγράψει τη σκηνή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, μεταξύ του Μάκη Μπαλαούρα και θαμώνων; Το θυμάστε; Ε λοιπόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στο ίδιο σημείο και θέλησε πάλι να ανοίξει διάλογο με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Και πάλι δεν πέτυχε η προσπάθειά του!

 

Δεν … τσίμπησαν

Όπως δε πληροφορήθηκα, ο βουλευτής, εμφανίστηκε με καλοκαιρινή περιβολή και επιχείρησε να προσεγγίσει την εν λόγω παρέα. Κάθισε δε τόσο κοντά που άκουγε την … ανάσα τους. Όμως η παρέα δεν  … τσίμπησε και έτσι συνέχισαν να πίνουν τους καφέδες τους.

 

Και ο Δημήτρης Κουλούρης

Δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος Πηνειού που δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι δεν τον κάλεσε ο αν. Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος  Μπόλαρης προχθές που επισκέφθηκε τα μέρη του. Ο ωτακουστής μαθαίνει ότι τα ίδια παράπονα εκφράζει ανοιχτά  και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρης  Κουλούρης.

 

Είχε αρκετά-και χρήσιμα- να του πει

Ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί επισημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτο ένας υφυπουργός να μην καλεί  τους εκλεγμένους εκπροσώπους χιλιάδων αγροτών. Και τονίζει με νόημα ότι είχε αρκετά-και χρήσιμα- να του πει τόσο για τα προβλήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων όσο και για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου…

 

Και με τον Νίκο Φάμελο

Μαθαίνω όμως ότι ο κ. Κουλούρης τα έχει και με τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ Νίκο Φάμελο διότι όπως λέει επίσης αγνόησε τον ΤΟΕΒ Γαστούνης αποκλείιοντάς τον από πρόσφατη σύσκεψη για τα προβλήματα της άρδευσης. Αφήστε που όπως επισημαίνει ο Κουλούρης έχει «ενοχλήσει» πολλές φορές τον ΓΟΕΒ προκειμένου να βρεθεί λύση με τιε οφειλές ( να γίνει συμψηφισμός)  αλλά δεν βλέπει να υπάρχει καμία ανταπόκριση

 

ΑΠΟΡΙΑ ΩΤΑΚΟΥΣΤΗ

Μήπως  κάποιοι εισηγήθηκαν και επέβαλαν ότι με τον Μπόλαρη θα έπρεπε έχουν επαφές μόνο οι …σύντροφοι; Αν ισχύει αυτό τότε μάλλον ο Υπουργός έφυγε από την Ηλεία έχοντας σχηματίσει στρεβλή εικόνα για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό τομέα. Εκτός και αν ορισμένοι  φοβήθηκαν ότι θα πέσει  το γνωστό …κράξιμο και τον έφεραν στην Ηλεία με μυστικότητα.

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019