Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 05, 2016 03:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο!

 

Έγραφε προχθές ο Ωτακουστής για το μείζον θέμα του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο και την επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί από τους τοπικούς φορείς αυτός ο «θησαυρός».

 Βεβαίως στην Ηλεία υπάρχουν και άλλα μέτωπα ανοιχτά στα οποία οι αιρετοί μας «άρχοντες» πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και να διεκδικήσουν την άμεση υλοποίησή τους.

  Ένα από αυτά τα ζητήματα στο οποίο η «ΠΡΩΤΗ» έχει αναδείξει άπειρες φορές με εκτενή ρεπορτάζ και σχόλια είναι αυτό της δημιουργίας ενός δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.

 

 

 

Είμαστε αγροτικός νομός ή όχι;

 

Η ερώτηση αφορά τους αιρετούς μας «άρχοντες». Από την στιγμή που όλοι φαντάζομαι συνηγορείτε στην άποψη ότι είμαστε ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός, η δημιουργία ενός δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων κρίνεται επιβεβλημένη για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να βελτιωθεί αλλά και οι αγρότες – καλλιεργητές να δουν καλύτερες μέρες.

 Αλήθεια τι κάνετε για το εν λόγω θέμα; Ερώτημα του Ωτακουστή που χρήζει άμεσης απάντησης από τους τοπικούς «άρχοντες» του τόπου.

Αναδίπλωση…

 

 

Στροφή …360 μοιρών έκανε χθες ο δήμαρχος Πύργου αναφορικά με τις σχέσεις του δήμου με την Περιφέρεια, τις οποίες  πριν από λίγες ημέρες τις είχε προσδιορίσει ως «καθαρά τυπικές», με αφορμή  τη μη παραχώρηση της περιουσίας του ΑΣΟ. Χθες ο κ. Λιατσής και μετά το «πράσινο φως» που εδόθη για το έργο    εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης Πύργου, έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα όσα ελέχθησαν δεν αφορούσαν τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα!

 

 

 

«Μνηστήρες»

 

 

Αντίθετα ο επικεφαλής της Δ.Α. άφησε σαφείς αιχμές για άλλους αιρετούς της Περιφέρειας προερχόμενους από την Ηλεία, οι οποίοι  όπως είπε «εάν έχουν ανάγκη δημοσιότητας να την εξασφαλίσουν όχι κοντράροντας το δήμο Πύργου, αλλά με άλλους τρόπους…». Σε αυτό το σημείο άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πρόσωπα από την Περιφέρεια που προβάλλονται ως «μνηστήρες» για τη διεκδίκηση του δήμου, κατά την επόμενη δημοτική θητεία…

 

 

 

 

«Όνειρα θερινής νυκτός»!

 

Ωστόσο ο δήμαρχος Πύργου συμπλήρωσε πως η παράταξή του,  ο «Σύγχρονος Πύργος»,  ξεπερνώντας τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμά του, θα έχει δήμαρχο και την επόμενη θητεία. «Τα υπόλοιπα είναι όνειρα θερινής νυκτός, ειδικά για κάποιους που τα επιδιώκουν με άκομψο τρόπο. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την Περιφέρεια αλλά με αυτούς που προσπαθούν να την εκφράσουν, τους οποίους αγνοούμε σε πρώτη φάση και ούτε καν καταγγέλλουμε» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Υπάρχουν όρια…

 

Ανεξάρτητα πάντως από τα όσα λέγονται (και …ξελέγονται)  κάθε τόσο, το σίγουρο είναι πως οι σχέσεις Περιφέρειας και δήμου Πύργου περνούν από «σαράντα κύματα», ειδικά κάθε φορά που ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου! Επειδή όμως και η πολιτική έχει τα όριά της, όπως έχει γράψει ο ωτακουστής, δεν πρέπει όλα να θυσιάζονται στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος (απ’ όλες τις πλευρές)…

Τυχαίο;

Πολύ κίνηση είχε χθες το πρωί το δικαστικό μέγαρο της Αμαλιάδας. Πολύ όμως! Και κάπου μεταξύ των επισκεπτών ο Ωτακουστής, εντόπισε νυν και πρώην αυτοδιοικητικούς. Τυχαίο; Δε νομίζω!

 

«Ψάχνεται»…

Όπως επίσης πληροφορήθηκα ο δήμος Ήλιδας, «ψάχνεται» για να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει κατά πολύ την όψη όχι μόνο της πόλης αλλά και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Αυτή την εποχή, οι υπηρεσίες του, συντάσσουν την πρόταση που εάν εγκριθεί τότε θα μιλάμε για άλλο δήμο…

 

Ακατέργαστο διαμάντι

«Ακατέργαστο διαμάντι» χαρακτηρίζει η ΕΡΓΟΣΕ το έργο αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας για ένα έργο που έχει κόστος 600 εκ ευρώ όμως… Αφού πρόκειται για ακατέργαστο διαμάντι γιατί το σταματήσατε το 2010; Γιατί;

 

Τι θα πει;

Και κάτι τελευταίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία διαφωνούσε εντόνως με τη διαδικασία κατασκευής του έργου Πάτρα – Πύργος. Έλεγε τότε πως μόνο εάν «σπάσει» σε μικρές εργολαβίες θα ολοκληρωθεί σύντομα και χωρίς προβλήματα. Τώρα που τα έργα όλων των εργολαβιών – όποτε και να τελειώσει  διαδικασία των δημοπρατήσεων – θα ξεκινήσουν μαζί τι έχει να πει, αφού ουσιαστικά κάνει αυτό που είχαν προγραμματίσει οι προηγούμενοι με τη διαφορά πως υπάρχει άλλος ανάδοχος;  Τι θα πει;

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map