Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 06, 2016 01:30 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Από 2020 και βλέπουμε…

 

Ο λόγος για το περιβόητο έργο κατασκευής της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα – Πύργος που μας αφορά. Τελικάθα ξεκινήσουν μαζί τα έργα των 8 εργολαβιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και των οκτώ κομματιών και όταν τελειώσουν τα διαδικαστικά να ξεκινήσουν σε όλες τα έργα.

 Τελικά το περιβόητο έργο της Ολυμπίας Οδού εξελίσσεται σε «γεφύρι της Άρτας».

 

 

Ποια η θέση των Βουλευτών;

 

Και επειδή ο Ωτακουστής κοιτάει πάντα όλα τα θέματα σφαιρικά και όχι μεμονωμένα, έχει να κάνει το εξής ερώτημα: Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι θέση παίρνουν για το θέμα; Συμφωνούν με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το έργο; Και αν όχι τι προτίθεται να κάνουν σχετικά με την εξέλιξη του όλου θέματος; Βεβαίως το  εν λόγω ζήτημα αφορά και τους υπόλοιπους Βουλευτές του νομού.

  Ερώτημα που χρήζει άμεσης απάντησης…

Οι επιπτώσεις

 

 

Η άσκηση ποινικών διώξεων στους τέσσερις πρώην αντιδημάρχους στο δήμο Πύργου, που αποκάλυψε η «ΠΡΏΤΗ»,  δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος της ρύπανσης στο Ποτόκι. Οι επιπτώσεις από την εναπόθεση περίπου 95.000 τόνων στην περιοχή, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, κάτι που αναφέρεται και στο βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας.

 

 

 

Όχι στον εφησυχασμό

 

 

Ωστόσο ανεξάρτητα από τις ποινικές ευθύνες που διερευνούνται από τη δικαιοσύνη για το πρόσφατο παρελθόν, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται και η σημερινή κατάσταση που υπάρχει στο Ποτόκι. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει την τεράστια επικινδυνότητα που εγκυμονούν τα δέματα των αστικών αποβλήτων, τα οποία  ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατρέψουν ολόκληρη την περιοχή σε κόλαση…

 

 

 

 

  

Αγώνας δρόμου

Ασυνεννοησία παρατηρείται στο δήμο Πύργου, όσον αφορά τις ώρες των συνεντεύξεων που συχνά γίνονται με διαφορά λίγων λεπτών και σε διαφορετικά κτίρια. Έτσι αναγκαστικά οι εκπρόσωποι του τύπου επιδίδονται σε …τρεχαλητό προκειμένου να προλάβουν τις δηλώσεις των αιρετών σε διαφορετικούς χώρους , που στην ουσία  δεν είναι και αρκετοί οι οποίοι  μιλούν για τα δρώμενά τους. Φανταστείτε δηλαδή κάποια στιγμή να μιλήσουν και οι υπόλοιποι …

«Θόρυβος»…

«Θόρυβο» όπως μαθαίνω, προκάλεσε το χθεσινό θέμα της «ΠΡΩΤΗΣ» για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και εκκίνηση των έργων όταν ολοκληρωθούν όλες οι δημοπρατήσεις. Ο «θόρυβος» που ξεκίνησε από την Ηλεία, έφτασε ήδη στην Πάτρα και πάει προς Περιφέρεια μεριά!

 

 

Μια συζήτηση ποτέ δεν κάνει κακό!

Το θέμα βέβαια δεν θα … αυτοσυζητηθεί αλλά όπως πληροφορούμε η συζήτηση θα προκληθεί από Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους. Βέβαια θα μου πείτε μπορεί να γίνει κάτι στη φάση που βρισκόμαστε. Ουσιαστικά τίποτε αλλά μια συζήτηση ποτέ δεν κάνει κακό!

 

Για να βρει το δίκιο του

Σας έλεγα πως τα σκαλιά του δημοτικού μεγάρου Αμαλιάδας, το πρωί της Πέμπτης ανέβαιναν αυτοδιοικητικοί. Χθες Παρασκευή την ίδια πορεία ακολούθησε καταστηματάρχης της περιοχής. Όχι γιατί είχε κάποιο πρόβλημα με τη δικαιοσύνη αλλά όπως πληροφορήθηκα για να βρει το δίκιο του. Νεότερα εντός της εβδομάδας…

Share this:
Tags:

-

-