Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 09, 2016 11:31 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Μείζον έργο για το νομό (Ι)

Ο λόγος για το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Αλφειού στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ολυμπίας. Την ανησυχία τους εξέφρασαν στην «ΠΡΩΤΗ» κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καλυβακίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αφού όπως τονίζουν το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι έντονο στην θέση «Άσπρος Βράχος» όπου ανά πάσα στιγμή εγκυμονούνται κίνδυνοι για την πρόκληση εκτεταμένων πλημμυρών τόσο στον κάμπο όσο και εντός της τοπικής κοινότητας.

 

Μείζον έργο για το νομό (ΙΙ)

Κάθε χρόνο γινόμαστε στην Ηλεία μάρτυρες μεγάλων καταστροφών από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Αλφειού. Επιτέλους ας μεριμνήσουν οι Δήμοι της Ηλείας για ένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και καταστρέφονται άδικα περιουσίες και καλλιέργειες.

 

Όαση ο πολιτισμός!

Μπορεί η Ηλεία να ταλανίζεται από δεκάδες προβλήματα όπως σκουπίδια, έλλειψη έργων υποδομής, αγροτικά θέματα, κ.α. αλλά τουλάχιστον στον πολιτισμό παίρνει άριστα. Δεκάδες είναι οι πολιτιστικές - μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται τους τελευταίους δυο μήνες στο νομό και καλύπτουν όλα τα γούστα.

 Επίσης οι εκθέσεις βιβλίου που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ηλείας όπως η Κουρούτα και η Αρχαία Ολυμπία αποτελούν όαση σε μια εποχή γεμάτη οικονομικά προβλήματα. Άλλωστε το βιβλίο αποτελεί έναν από τους αγαπημένους συντρόφους του ανθρώπου. Αρκεί βέβαια να το αγαπήσουμε!.

 

Με καλό μεζέ και παγωμένη μπύρα!

 

 

 *Όπως και άλλες φορές έχει γράψει ο ωτακουστής, οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία. Ειδικά οι καλοκαιρινές όπως αυτή που …συνέλαβε ο φακός της «ΠΡΩΤΗΣ» στην παραλία των Σαβαλίων.

 

*Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Κολοτούρος , Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ανδρέας Νικολάκος, Νίκος Πατήρης , Διονύσης Λαγανόπουλος , Κώστας Στασινός  και  Βαγγέλης Βελέντζας.

 

*Άραγε τι να συζητούσαν όλοι αυτοί; Για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό; Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;  Ή για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα  και τις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων; Πιθανότατα τα ανέλυσαν όλα αυτά και άλλα  πολλά. Με καλό μεζέ και παγωμένη μπύρα φυσικά…

protinews

 

protinews

Ουδέν νεώτερο!

 

 

Σύγχυση εξακολουθεί να παρατηρείται γύρω από το νέο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό  Κόλπο, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ...ουδέν νεώτερο, παρά το γεγονός πως  αναμενόταν εντός του καλοκαιριού να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Αντίθετα διάχυτη είναι η ανησυχία στην τοπική κοινωνία πως τελικά θα «περάσουν» οι –καθολικές- απαγορεύσεις που θα οδηγήσουν την ευρύτερη περιοχή σε νεκρή φύση…

 

 

Άλλα πράττουν…

 

Η μεγαλύτερη ανησυχία έγκειται στο γεγονός πως οι κυβερνώντες άλλα λένε και άλλα …πράττουν τελικά, πράγμα που φάνηκε και με την υπουργική απόφαση η οποία τελικά ανέτρεψε τις δεσμεύσεις που είχε κάνει ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Μάλιστα ο τελευταίος για το συγκεκριμένο λόγο είχε γίνει αποδέκτης σκληρών εκφράσεων από τοπικούς παράγοντες και φορείς…

 

 Διαστρέβλωση

 

Ωστόσο είναι ανάγκη να μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την έντονη φημολογία για τις απαγορεύσεις σε  όλους σχεδόν τους τομείς,  καθώς επίσης και στη διαστρέβλωση των όσων αναφέρονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις… Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι απαραίτητη είναι μεν η προστασία των διαφόρων ειδών στον Κυπαρισσιακό, αλλά πρωτίστως είναι αναγκαία  η διασφάλιση της παρουσίας του ανθρώπου, σε μία τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map