Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 10, 2016 04:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Να αλλάξουν νοοτροπία! (Ι)

 

Η αλλαγή νοοτροπίας και η μη υλοποίηση βασικών έργων υποδομής είναι μερικές από τις αιτίες που η Ηλεία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών στην «ΠΡΩΤΗ». Όπως ανέφεραν, εάν δεν υπάρξει συστράτευση μεταξύ των τοπικών φορέων για να διεκδικήσουν από κοινού τα έργα εκείνα που θα βάλουν το νομό σε αναπτυξιακή τροχιά, τότε η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια και χειρότερη.

 

Να αλλάξουν νοοτροπία! (ΙΙ)

 

Βεβαίως όμως για να υλοποιηθούν έργα ουσίας στο νομό, χρειάζεται ένα βασικό πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η αλλαγή νοοτροπίας. Το να επιρρίπτει ο καθένας από τους τοπικούς μας «άρχοντες» ευθύνες στον άλλο και να μην παίρνει ταυτόχρονα κανένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην Ηλεία. Εάν λοιπόν κύριοι τοπικοί «άρχοντες» του τόπου καθώς και οι παραγωγικές δυνάμεις (ΕΒΕ, σύλλογοι, κ.α.) δεν κατανοήσετε ότι πλέον άγονες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις δεν χωράνε πλέον σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο, δεδομένης και της εξαιρετικά πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε ως χώρα αλλά κυρίως ως νομός, τότε θα είμαστε αιώνια καταδικασμένοι στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη.

  Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους;

Τεράστιο έργο

 

Στην αναγκαιότητα κατασκευής του πολύ σημαντικού οδικού άξονα Πύργος-Αρχ. Ολυμπία-Μεγαλόπολη, έχει αναφερθεί αλλεπάλληλες φορές η
«Πρώτη». Μάλιστα συχνά έχουμε επισημάνει πως για ένα σημαντικό τμήμα στον  εν λόγω άξονα υπάρχουν υποδομές που δεν απαιτούν τεράστια ποσά προκειμένου να ολοκληρωθούν (σημαντικές δαπάνες απαιτούνται κυρίως στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού).

 

 

Στη Βουλή

 

Το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα έθεσε στη Βουλή και ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας,  επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργοεπί  δεκαετίες αποτελούσε βασική προτεραιότητα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ειδικά τόνισε ο κ. Τζαβάρας ότι   η χάραξη μέσω Μεγαλόπολης, έχει το πλεονέκτημα του μικρότερου μήκους και της ευκολίας κατασκευής, εφόσον στο σύνολο της θα διασχίζει την πεδινή διαδρομή δίπλα στον ποταμό Αλφειό.

 

 

Στα υπόψιν!

 

Ωστόσο οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα του έργου στην …αντιπολίτευση, ενώ όταν γίνονται κυβέρνηση το ενδιαφέρον τους ατονεί! Και επειδή φαίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση να μην υπάρχει ενδιαφέρον για ένα τέτοιο τεράστιο έργο, μήπως θα πρέπει ο κ. Τζαβάρας αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπολίτευσης στο Νομό, να το έχουν …υπόψιν όταν  έλθει η ώρα ν’ αναλάβουν την εξουσία; Διότι το πιο εύκολο πράγμα είναι η αντιπολίτευση, αφού τα λόγια έρχονται και παρέρχονται!

 

ΑΠΟΡΙΑ

 

Αληθεύει ότι σε μεγάλο δήμο του Νομού  εργάζεται στην καθαριότητα έγκυος γυναίκα η οποία και λιποθύμισε εν  ώρα εργασίας; Αν είναι πραγματικότητα  αυτό, τότε έχει χαθεί κάθε ίχνος ευαισθησίας αλλά και αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους…

Να τηρείται αλλά…

Πάνε και έρχονται τα αυτόφωρα στην Ηλεία. Όπως πληροφορούμε το βράδυ της Δευτέρας, η Κουρούτα είχε την τιμητική της. Εντάξει δε λέω να τηρείται ο νόμος αλλά βρε παιδί μου 4 ημέρες έμειναν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και μετά θα μείνουμε μόνοι  μας.

 

Τι να έλεγαν άραγε;

Πολύς ο κόσμος που χθες το μεσημέρι ανέβαινε τα σκαλιά του Λαζαράκειου δημοτικού μεγάρου Αμαλιάδας. Πολύς όμως και όλοι αυτοδιοικητικοί. Και να πεις ότι έφυγαν αμέσως; Όχι μετά από 3,5 ώρες. Τι να έλεγαν άραγε;

 

Τι να έλεγαν άραγε Ι;

Θα μου πείτε συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας και οι παράταξη της πλειοψηφίας ήθελε να συζητήσει. Σωστό, δεν διαφωνώ. Όμως 3,5 ώρες τι έλεγαν; Ανέλυαν όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη ή είχαν και άλλα να πουν;

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map