Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 11, 2016 01:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Συνεργασίες ουσίας

και όχι «βιτρίνας»

Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού και των επενδύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Δημάρχου Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά στην πόλη Guiyang της Κίνας.

 Παρόλα αυτά η Ολυμπία εξακολουθεί παρά το παγκόσμιο σε μέγεθος όνομά της να είναι μια περιοχή η οποία παραμένει αναξιοποίητη και δεν έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

 Καλά είναι τα ταξίδια, οι φωτογραφίες και οι υπογραφές μνημονίων συνεργασίας σε διάφορους τομείς κ. Δήμαρχε, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και από έμπρακτες ενέργειες ώστε η Ολυμπία να πάρει επιτέλους την θέση που της αξίζει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

 

Παγκόσμιο κέντρο

στην πράξη

και όχι στα λόγια

Συνεχίζοντας λοιπόν ο Ωτακουστής θα τονίσει την επιτακτική ανάγκη η Ολυμπία να καταστεί παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Αυτό βέβαια για να επιτευχθεί χρειάζεται πολύ δουλειά τόσο από την Δημοτική Αρχή Ολυμπίας όσο και από τους υπόλοιπους φορείς του νομού. Επίσης προϋποθέτει μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των τοπικών φορέων όπως η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής. Το ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων δεν έχει ούτε μια πανεπιστημιακή σχολή είναι επιεικώς απαράδεκτο.

 Ποιοι ευθύνονται για αυτό; Μα ασφαλώς οι εκάστοτε δημοτικές αρχές της Ολυμπίας καθώς και το πολιτικό προσωπικό (τέως και νυν) που πέρασε από την Ηλεία τα τελευταία 30 χρόνια

Τα πυρά…

 

 

Ιδιαίτερα εμφανής είναι πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής Πύργου και του φιλοζωικού συλλόγου, για το θέμα της μετατόπισης  του καταφυγίου αδέσποτων από τη Συντριάδα. Αυτό διαφάνηκε και στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Λάτσειο, όπου τα στελέχη του φιλοζωικού για άλλη μια φορά δέχτηκαν τα «πυρά» για την καθυστέρηση που υπάρχει, γύρω από το ζήτημα της φιλοξενίας των αδέσποτων.

 

 

Χωρίς βοήθεια

 

Από την πλευρά τους ωστόσο οι εκπρόσωποι του συλλόγου επεσήμαναν πως οι ανάγκες  γύρω από τα προβλήματα των ζώων είναι μεγάλες, γεγονός που προκαλεί δυσχέρειες σχετικά με την άμεση περάτωση των σχετικών διαδικασιών. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως τα μέλη του φιλοζωικού έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πολλά καθημερινά προβλήματα γύρω από τη διαχείριση των αδέσποτων, χωρίς ουσιαστικά να έχουν βοήθεια

 

 

Διογκώνεται

 

Τώρα όσον αφορά τη δημιουργία νέου καταφυγίου, επί το πλείστον αρμόδιος είναι ο δήμος που μέχρι στιγμής δεν βρει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει άμεσα με τη δημόσια υγεία… Ενθαρρυντικό όμως είναι το γεγονός πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους τοπικούς φορείς, διότι κάθε καθυστέρηση   διογκώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού δυστυχώς τα σκυλιά  διαρκώς αυξάνουν με ευθύνη κάποιων  «φιλόζωων», που τελικά τα παρατούν στους πέντε δρόμους…

«Τραβάει» η Κουρούτα!

«Πέραση έχει» όπως φαίνεται η παραλία της Κουρούτας, στους εκτός δήμου Ήλιδας αυτοδιοικητικούς. Την τελευταία εβδομάδα, μάλιστα ένας τους, έπινε το ποτάκι του παρέα με ντόπιους αιρετούς. Όπως μαθαίνω θέμα της συζήτησης ήταν η πιθανότητα ο ίδιος να ηγηθεί κίνησης που θα διεκδικήσει μεγάλο δήμο του νομού. Τα αποτελέσματα της συζήτησης δεν τα γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πως σύντομα θα φανούν.

 

«Τραβάει» η Κουρούτα Ι !

Η πληροφορία έρχεται από μακριά. Πολύ μακριά. Ως την Αθήνα ας πούμε. Σύμφωνα με αυτή την ερχόμενη εβδομάδα στο νομό μας θα βρεθεί στέλεχος κόμματος εξουσίας για να συναντήσει υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο. Όπως μαθαίνω η πρώτη συνάντηση θα είναι με γυναίκα – επιστήμονα η οποία βλέπει με καλό μάτι την κάθοδό της στα κοινά. Όλα αυτά θα γίνουν δίπλα στο κύμα με θέα το Ιόνιο. Από την πλευρά της Κουρούτας…

 

«Τραβάει» η Κουρούτα ΙΙ

Μιας και ο λόγος για την Κουρούτα. Όπως χθες πληροφορήθηκα, έχει μπει στο στόχαστρο για βεβαιώσεις παραβάσεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όμως όπως μου είπαν οι ελεγκτές κάποιες φορές το παρακάνουν. Όπως προχθές που ντε και καλά ήθελαν να βεβαιώσουν παράβαση εκεί που δεν υπήρχε.

«Τραβάει» η Κουρούτα ΙΙΙ

Όπως λοιπόν με ενημέρωσαν, μέλη του κλιμακίου κατέβηκε στην παραλία και ζήτησε από ζευγάρι να του δείξει τη απόδειξη από τα είδη που είχε πάρει. «Μα δεν είναι δικά μας αυτά που είναι στο τραπεζάκι αλλά αυτών που έφυγαν. Εμείς μόλις καθίσαμε» είπε το ζευγάρι. Κάτι από εδώ κάτι από εκεί κάτι που το ζευγάρι δεν είχε βγάλει τα ρούχα του για να μπει στη θάλασσα και το κλιμάκιο πείστηκε. Ψυχραιμία παιδιά…

Από στόματος

«κοράκων»…

Κορακάκη

 

Έχει παραγίνει κωμική η τάση των πολιτικών, που μόνο πίκρες μας χαρίζουν με τα δικά τους «κατορθώματα», να σπεύδουν να συνοδευόσουν με ακατάσχετες δηλώσεις κάθε διάκριση, οποιουδήποτε αθλητή, αθλήτριας, η ομάδας, που καταφέρνει να διακριθεί σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση, τους «Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Παρακολουθώντας τους πανηγυρισμούς της όμορφης Ολυμπιονίκου από τη Δράμα, που μας πρόσφερε τη χαρά να ακούμε τον εθνικό μας ύμνο και να βλέπουμε την γαλανόλευκη να υψώνεται τιμητικώς, ήμουν απολύτως βέβαιος για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλώσεις από όλους τους «παράγοντες» του δημοσίου βίου μας.

 

Τι σημασία έχει αν η νεαρή αθλήτρια της σκοποβολής, δεν είχε στη διάθεση της ένα καλό προπονητικό κέντρο, όπως είχε η Γερμανίδα ανταγωνίστρια της; Αν αντί για σοβαρή επαγγελματική εγκατάσταση είχε στη διάθεση της μόνο μια …παράγκα, την όποια αμέσως έσπευσε να κατεδαφίσει ο δήμαρχος Δράμας; Όχι με το κίνητρο με το οποίο κατεδάφιζαν μέρος των τειχών τους οι ελληνικές πόλεις στην αρχαιότητα, για να τιμήσουν τους Ολυμπιονίκες τους, αλλά για να μη  κάνει το γύρο του κόσμου η αθλιότητα του παραπήγματος;

 

Τι σημασία έχει αν ο δικαιολογημένως πανηγυρίζων πατέρας της, που είναι και ο προπονητής της, αυτός που διέκρινε το ταλέντο της και πίστεψε στις δυνατότητες της, δεν αναγνωρίζεται από τις «επίσημες αθλητικές αρχές», δηλαδή από την Ομοσπονδία της σκοποβολής, ως προπονητής; Τώρα αυτοί οι «παράγοντες» συμμετέχουν ομοθυμαδόν στους πανηγυρισμούς. Και, βεβαίως στις ακατάσχετες δηλώσεις.

 

«Καλοί μου άνθρωποι», που θα έλεγε και ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος. Αφήστε μας να γιορτάσουμε αυτή την χαρά που μας πρόσφεραν το κορίτσι από τη Δράμα και ο πατέρας του, χωρίς να μας τη βγάζετε ξινή με τέτοιο καταιγισμό πομφολύγων. Κάντε εσείς καλά τη δική σας δουλειά, μπας και πετύχετε καμιά τιμητική διάκριση, αντί των αρνητικών «ρεκόρ» που καταγράφετε ως τώρα, στα …αθλήματα της ανεργίας, της παράγωγης νεόπτωχων και δυστυχισμένων, στην συνεχώς αυξανόμενη μετανάστευση των νέων, επειδή αισθάνονται ότι «δεν έχουν μέλλον σε τούτο τον τόπο» και αφήστε τους αθλητές να κάνουν το δικό τους καθήκον.

 

 

Δεν έχουν ανάγκη από δηλώσεις. Αλλά από έργα . Που να μη μοιάζουν με την παράγκα της Δράμας. Ούτε με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004 που ρημάζουν, έχοντας μεταβληθεί σε σκουπιδότοπους.

Share this:
Tags:

-

-