Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 12, 2016 05:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Πάρτε πρωτοβουλίες

και διεκδικήστε! (Ι)

Προχθές έγραφε ο Ωτακουστής για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η δημοτική αρχή Ολυμπίας προκειμένου η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων να πάρει την θέση που της αξίζει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό και να μην εξακολουθεί να παραμένει ο φτωχός συγγενής.

 Βεβαίως η ανάπτυξη της Αρχαίας Ολυμπίας είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ αφού υπάρχουν κι άλλα εκκρεμή θέματα που ακόμη δεν έχουν βρει την λύση τους στον πολύπαθο νομό μας.

 

Πάρτε πρωτοβουλίες

και διεκδικήστε! (ΙΙ)

Ένα μείζον θέμα που αφορά τον αγροτικό κόσμο του νομού και που η «ΠΡΩΤΗ» έχει θίξει άπειρες φορές και με εκτενή ρεπορτάζ είναι αυτό της δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στο νομό.

 Η «ΠΡΩΤΗ» είχε αναδείξει το θέμα και είχε προτείνει τρόπους για την υλοποίηση του. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα κανενός από τους τοπικούς φορείς καθώς και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει «ιδρώσει το αυτί του» με αποτέλεσμα ένα ακόμη μεγάλο έργο να εξακολουθεί να παραμένει όνειρο Θερινής Νυκτός.

 Κύριοι αιρετοί «άρχοντες» του τόπου αν θέλετε επιτέλους αυτός ο πολύπαθος νομός να αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από έργα. Ένα εξ’ αυτών που ενδιαφέρει και ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών του νομού αφορά και την δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.

 Τι δεν καταλαβαίνετε;

Δεκάδες δικογραφίες

 

 

Επανέρχομαι στο καυτό θέμα των αδέσποτων στην περιοχή του Πύργου, όπου οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες είναι σχεδόν σε ημερήσια(αλλά και νυχτερινή) διάταξη! Για το ζήτημα αυτό, όπως έγινε γνωστό στην προχθεσινή σύσκεψη, έχουν σχηματιστεί δεκάδες δικογραφίες στην Εισαγγελία, έπειτα από τις καταγγελίες των θυμάτων…

 

 

Με σοβαρότητα

 

Ωστόσο το πρόβλημα  θα διαιωνίζεται όσο δεν βρίσκεται λύση από τους εμπλεκόμενους φορείς. Και για να γίνει αυτό όλοι θα πρέπει να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω του, αντί να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον όπως γίνεται ακόμη και τώρα… Τουλάχιστον φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα αλλά ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τ’ αποτελέσματα.

 

 

**

 

Ένας ακόμη δυσαρεστημένος

 

Λέγαμε  στις προάλλες για τη δυσαρέσκεια που επικρατεί σε αρκετά στελέχη της πλειοψηφίας στο δήμο Πύργου, από το γεγονός ότι αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Το τελευταίο διάστημα μαθαίνω ότι στον …κατάλογο των δυσαρεστημένων προστέθηκε ένα ακόμη όνομα που  επί σειρά ετών είναι δίπλα στον επικεφαλής της Δ.Α. Περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο θα έχουμε προσεχώς…

Φανερά και … επιμελώς κρυμμένα

Πολλά και ενδιαφέροντα στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ήλιδας. Φανερά και … επιμελώς κρυμμένα εννοώ. Ο Ωτακουστής ήταν όμως και πάλι εκεί για να τα εντοπίσει και να σας τα μεταφέρει. Πάμε λοιπόν.

 

Άλλο «πλήρωση» και άλλο «κλήρωση»!

Άλλο «πλήρωση» και άλλο «κλήρωση». Ποιος ο πλέον αρμόδιος για να διαχωρίσει τις έννοιες των λέξεων; Ο δάσκαλος Άγγελος Κολόσακας. Και από ποιον ξεκίνησε το όλο θέμα; Από τον αντιδήμαρχο Νώντα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ κατά την τοποθέτησή του μπερδεύτηκε και μαζί του αναστάτωσε όλο το σώμα. Ακόμα και ο δήμαρχος, όπως είπε δεν είχε ξεκάθαρη θέση. Όλα αυτά, βέβαια αφορούσαν τις θέσεις υπαίθριου εμπορίου και τον τρόπο που θα παραχωρούνταν στους ενδιαφερόμενους.

 

Άλλο «πλήρωση» και άλλο «κλήρωση»Ι!

Ο Άγγελος, που όλοι  όσοι τον παρακολουθούμε τόσα χρόνια που ασχολείται με τα του δήμου, είναι ιδιαίτερα διαβασμένος. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν θα του ξέφευγε αυτό το μπέρδεμα. Το εντόπισε, το ανακοίνωσε σε όλους και ζήτησε από τον αντιδήμαρχο να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις….

 

Μετακόμισε;

Πάμε και στα κρυμμένα. Η αρχή έγινε με την … αλλαγή θέσεως στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, δεν κάθισε εκεί που όλοι τον είχαμε συνηθίσει αλλά … μετακόμισε αρκετές θέσεις παραπέρα. Προς την άκρη. Η προφανής εξήγηση ήταν πως του είχαν πάρει τη θέση!

 

Η τοποθέτηση

Η τοποθέτηση του κ Κωνσταντόπουλου αναφορικά με την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας και η αναφορά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, πραγματικά μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ πως ο δημοτικός σύμβουλος είχε μελετήσει ιδιαίτερα προσεκτικά τις συμβάσεις, είχε εντοπίσει τα –κατά την κρίση του – λάθη και ζητούσε απαντήσεις.

 

 

Απολογισμός

Κλείνω την αναφορά μου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας με τη δέσμευση του δημάρχου Χ. Χριστοδουλόπουλου προς το σώμα. Όμως είπε μέσα στον Σεπτέμβρη θα γίνει ο επίσημος απολογισμός των δυο χρόνων αυτής της δημοτικής αρχής. Τότε, όπως είπε ο δήμαρχος, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των έργων και των … υπολοίπων! 

Share this:
Tags: