Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 13, 2016 10:33 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Ποια η θέση σας για τον δρόμο;

 

Ο Ωτακουστής γράφει τις τελευταίες μέρες για την μεγάλη ευθύνη που έχουν οι τοπικοί μας φορείς αναφορικά με την μη υλοποίηση βασικών έργων ανάπτυξης που θα βοηθήσουν επιτέλους την Ηλεία να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Βεβαίως τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και η κατάσταση συνεχίζεται όπως ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή μαρασμός και υπανάπτυξη.

  Αλήθεια ποια είναι η θέση των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων για την εξέλιξη του έργου που ακούει στο όνομα Ολυμπία Οδός;

  Τελικά κύριοι Ηλείοι Βουλευτές θα γίνει το εν λόγω έργο πραγματικότητα ή θα αποτελέσει και αυτό όπως και μια σειρά άλλων όνειρο θερινής νυκτός;

 

Κτήρια φαντάσματα!

 

Ο λόγος για το «Μανωλοπούλειο» πρώην νοσοκομείο Πύργου καθώς και το κτήριο του «ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ» στην είσοδο της πόλης. Δυο κτήρια φαντάσματα στα οποία καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

 Οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς τι απαντούν σε αυτό;

Ερώτημα του Ωτακουστή που χρήζει άμεσης απάντησης.

Τρεις και ο …κούκος!

 

Μία από τα …ίδια μαθαίνω ότι παρατηρείται σε δήμο της Ηλείας, όπου αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης «γλυκοκοιτάζουν» την πλειοψηφία και ήδη κάποια από αυτά δεν κρύβουν πλέον τις προθέσεις τους! Από την άλλη πλευρά κυριολεκτικά σταθεροί στις αρχές της παράταξής του έχουν μείνει τρεις και ο …κούκος, χωρίς να γνωρίζουν και οι ίδιοι αν θα πρέπει να παραιτηθούν ή όχι.

 

 

Αλλάζουν …πλεύση!

 

Βέβαια αυτό δε συμβαίνει πρώτη φορά στη συγκεκριμένη περιοχή όπου …παραδόξως τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης, στην πορεία «περνούν» στη συμπολίτευση. Κάτι τέτοιο πάντως σίγουρα δεν είναι προς όφελος του δήμου, αφού η αποδυνάμωση της αντιπολίτευσης δεν εξυπηρετεί παρά μόνο πολιτικά οφέλη… Και μάλιστα με επιτυχημένο τρόπο!

Να κάνει «ντου»

Δεκαπενταύγουστος σε δυο μέρες και κόσμος πολύς έχει κατέβει στην Ηλεία. Όπως πληροφορήθηκε ο Ωτακουστής, σήμερα το πρωί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, έχουν προγραμματιστεί και θα γίνουν δυο … τυχαίες συναντήσεις. Οργανωτής εκπρόσωπος της κεντρικής πολιτικής σκηνής  που μαζί με τους φίλους του θέλει να κάνουν το «ντου».

 

Στον αέρα

Όπως επίσης πληροφορούμε, ο οργανωτής θέλει να κάνει το «ντου» αλλά υπάρχουν και αντιρρήσεις. Ισχυρές από ότι μαθαίνω αφού αυτή η εποχή η περιοχή εκεί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου δεν … σηκώνει και πολλά. Πάντως μέχρι χθες το βράδυ ο όλος σχεδιασμός ήταν στον αέρα…

 

Ούτε ευρώ

Σύμφωνα με όσα άκουσα, τους τελευταίους 8 μήνες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του νομού μας δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τις υπερωρίες που έχουν γράψει. Ούτε ένα ευρώ. Τα χρήματα βγαίνουν από την 6η ΥΠΕ αλλά όπως πληροφορήθηκα το επίσημο όργανό τους δεν έχει ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις για να καταβληθούν. Είναι έτσι;

Αγάντα: Γυρίζουμε

πίσω στο 2014 !!!

 

Και τώρα, που βρισκόμαστε; Η πιο έντιμη και καθαρή απάντηση είναι ότι βρισκόμαστε τουλάχιστον δυο χρόνια πίσω, αν όχι και περισσότερο. Διότι, παρά τη μεγάλη σφαγή που υπέστησαν και από αυτήν την κυβέρνηση, την δήθεν «αριστερή», οι μισθοί οι συντάξεις και η κοινωνική πολιτική του κράτους, η χώρα παραμένει κολλημένη στην ύφεση. Όπως ανακοίνωσε επισήμως η ΕΛΣΤΑΤ, και το δεύτερο τρίμηνο του 2016 είχαμε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7%.

 

Πρόκειται με απλά λόγια για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που η ελληνική οικονομία όχι μόνον δεν εμφανίζει ανάπτυξη, αλλά βυθίζεται στην ύφεση. Είναι όλη αυτή η περίοδος που ακλούθησε τη θεατρική «αντίσταση» της κυβέρνησης Συριζανέλ, απέναντι στους δανειστές, με το «προδομένο δημοψήφισμα», που κατέληξε στην χειρότερη υποταγή και αποδοχή των πιο σκληρών όρων σε βάρος των πλέον δοκιμαζόμενων τάξεων.

 

Αυτά είναι τα δεδομένα. Ύφεση. Στις «εκτιμήσεις», που συνήθως αποδεικνύονται σαν τις «προβλέψεις» που κάνουν οι καφετζούδες, «μεγάλη χαρά σου έρχεται», «κάτι λεφτά σου πέφτουν», προβλέπεται για τα δυο τελευταία τρίμηνα του χρόνου να πιάσουμε μια κάποια αναπτυξούλα, ώστε το 2016 να κλείσει, όχι βεβαίως με ανάπτυξη, αλλά με μείωση της ύφεσης στο επίπεδο της του 0,3%.

 

Δηλαδή, αν όλα πάνε καλά, όπως τα υπόσχεται η κυβέρνηση, ελπίζουμε το 2017 να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Όταν δηλαδή, εμείς οι πολίτες, επιλέξαμε να τελειώνουμε με τους «Σαμαροβενιζέλους», και την δική τους ανάπτυξη, που είχε ήδη αρχίσει, για να φάμε με χρυσά κουτάλια σε πορφυρά πιάτα από μια κυβέρνηση συνασπισμού πρώην κομμουνιστών και εθνικιστών. Οι οποίοι μας υπόσχονταν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, να ξαναδώσουν την δέκατη τρίτη σύνταξη στου συνταξιούχους –που τώρα του κόβουν και το ΕΚΑΣ- και άλλα ηχηρά παρόμοιε, που συνιστούσαν το κομπολόι με τις «αυταπάτες» τους.

 

Κάναμε, με «αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια» τις επιλογές μας. Και τον Ιανουάριο, και τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Και τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό. Αν ζούσε ο Μένιος Κουτσόγιωργας, σε κάθε έναν από εμάς που γκρινιάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική αυτής της κυβέρνησης, θα εκτόξευε εκείνο το αμίμητο «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε». Βλέπετε, το «δις εξαμαρτείν», ου μόνον ανδρός, αλλ’ ούτε και λαού σοφού εστί. Πόσο μάλλον το …τρις εξαμαρτείν, μέσα σε ένα χρόνο.

Share this:
Tags:

-

-