Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Αύγουστος 17, 2016 02:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Τα είπαν

Δύο παλιοί συνεργάτες και φίλοι είχαν την ευκαιρία να τα που χθες το πρωί, αν και στο όρθιο, στην πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο. Ο λόγος για τους κκ. Τάκη Δημητρουλόπουλο και Λεωνίδα Δημουλιά. Η συνάντηση μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει αφού υπήρξε πολύωρη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών για τα τεκταινόμενα στην Ηλεία και όχι μόνο. 

 

Το δημαρχιακό θώκο

Μαθαίνω ότι ήδη δύο είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Πύργου. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ήδη επικεφαλής παράταξης –της ελάσσονος μειοψηφίας-  ενώ ο άλλος έχει θέση αλλά όχι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.  Και οι δύο έχουν ήδη κάνει τις διερευνητικές κινήσεις τους και όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν τους σταματά.

 

Χτυπούν τις ίδιες πόρτες

Οι υποψήφιοι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου στον Πύργου κτυπούν τις ίδιες πόρτες μέχρι στιγμής. Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αργού ακόμα ωστόσο μάλλον προσπαθούν να κλειδώσουν τα «δυνατά χαρτιά». Μέχρι στιγμής πάντως και οι δύο έχουν χτυπήσει τις πόρτες των ίδιων –νέων- ανθρώπων χωρίς όμως να έχουν λάβει θετική ή αρνητική απάντηση.

 

Αναζητούν λύσεις

Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναζητά λύσεις για τα κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του  ελληνικού δημοσίου συνέπεια φυσικών καταστροφών. Μαθαίνω μάλιστα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε και εξελίξεις για το τι τελικά θα γίνει.

 

Στο τσακίρ κέφι

Καλά τα πέρασαν στα πανηγύρια πρόεδροι, κοινοτήτων, εμπορικών συλλόγων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.. Μαθαίνω μάλιστα ότι σε πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Πύργου, πρόεδρος πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε λαϊκό άσμα, έχοντας δίπλα του άλλο μέλος του συλλόγου. Τόσο για το πόσο καλή φωνή είχε αυτό θα πρέπει να το κρίνουν οι οικιστές της περιοχής και όσοι τα ξημερώματα του προ περασμένου Σαββάτου βρέθηκαν στον χώρο.

 

Στα σκαριά

Μαθαίνω ότι στα σκαριά είναι η σύσταση δύο νέων σωματείων στην Ηλεία. Το πρώτο αφορά τους μικρούς επαγγελματίες του δήμου Πύργου, ενώ το δεύτερο την ανάδειξη του φυσικού κάλλους και των τουριστικών περιοχών της Ηλείας. Για τα δύο νέα σωματεία έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες – κατάθεση καταστατικών κ.α.- ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

Στόχος η ανάδειξη

Όσο αφορά το δεύτερο προαναφερόμενο σωματείο που στόχο έχει την ανάδειξη του φυσικού κάλλους αλλά και των τουριστικών περιοχών της Ηλείας μαθαίνω ότι έχουν ήδη ετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση για την περιοχή του Καϊάφα στην Ζαχάρω καθώς υπάρχει έντονοι ενδιαφέρον για επενδύσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Μένει να φανεί το κατά πόσο θα γίνει το επόμενο μεγάλο σοβαρό βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι λογαριασμοί

 

 

 

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της «Πρώτης» σχετικά με τις οφειλές για λογαριασμούς κινητών αιρετών  στην προηγούμενη Δ.Α. Πύργου. Ήδη οι περισσότεροι από αυτούς, μετά το δημοσίευμα έσπευσαν να εξοφλήσουν ή να κάνουν διακανονισμό στις οφειλές τους, πράγμα που αποδεικνύει πως (τουλάχιστον) είχαν …αμελήσει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους!

 

 

Η κατάχρηση

 

Η «Πρώτη» έκανε λόγο για κατάχρηση τηλεφώνων, εννοώντας την υπερβολική χρήση των κινητών από τους εν λόγω αιρετούς, η οποία έφτασε να είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ επιπλέον,  από τα 80 ή 100 ευρώ που προβλεπόταν μηνιαίως! Ωστόσο κάποιοι από τους αιρετούς θέλησαν να «μπερδέψουν»  κατά το… δοκούν τη λέξη κατάχρηση των τηλεφώνων, πιθανότατα με αυτή των χρημάτων!

 

 

Πολλές έννοιες

 

Όμως η λέξη κατάχρηση έχει πολλές έννοιες και αναφέρεται στην εξουσία, την εμπιστοσύνη, το αλκοόλ κλπ. Εκτός εάν στην περίπτωση αυτή ο συνειρμός …πάει  μόνο στα χρήματα! Τώρα όσον αφορά τα λεγόμενα  κάποιων πρώην αιρετών, είναι γνωστή η παροιμία ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί»… Από πότε είναι  υπόλογοι αυτοί που αποκαλύπτουν τα κακώς κείμενα  και όχι εκείνοι που τα πράττουν;

 

 

Υ.Γ. Ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκεκριμένη υπόθεση,  είναι το γεγονός ότι ο πρώην αρμόδιος του δήμου για το εταιρικό πακέτο των κινητών κ. Νίκος Ζαριφόπουλος ανέφερε στην επιστολή του προς το Γ.Γ. του δήμου Πύργου κ. Χάρη Αντύπα (ο οποίος αποκάλυψε την όλη υπόθεση), ότι είχε ενημερώσει τους τότε  αιρετούς για τις οφειλές τους, οι οποίοι  όμως δήλωσαν άγνοια για το ζήτημα αυτό! 

Share this:
Tags:

-

-