Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Σεπτέμβριος 21, 2016 01:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Persona non grata

Πάντα θα υπάρχει εκείνοι που θα τρέχουν δίπλα από τους Υπουργούς, τους Βουλευτές, του αιρετούς α΄ και β΄ βαθμού όπως θα υπάρχουν και πάντα εκείνοι που θα ασκούν σκληρή κριτική. Μαθαίνω ότι πολίτες στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας «κήρυξαν ως ανεπιθύμητους» εκείνους που απλά φροντίζουν να εκμεταλλευτούν προς ιδίον όφελος με μεγαλύτερο όνομα παγκοσμίως.

 

 

Μας απαξιώνουν

Για να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξει και επισκεψιμότητα. Για να υπάρξει επισκεψιμότητα θα πρέπει να υπάρχουν και δρόμοι. Η αλήθεια είναι όμως πως η Αρχαία Ολυμπία δεν συνδέεται ούτε με την Τρίπολη, ούτε με την Μεσσηνία ούτε με την Αχαΐα, μέσω σύγχρονων οδικών αξόνων… Μπορεί ο Απ. Κατσιφάρας να έλεγε ότι Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολυμπία δεν γίνεται αλλά όπως όλα δείχνουν, μάλλον γίνεται και απλά δεν μας το έχουν ακόμα ανακοινώσει.

 

 

Σπουδαίο γεγονός

Μαθαίνω ωστόσο ότι στην Ολυμπία κάποιοι «μαγειρεύουν» ένα πραγματικά σπουδαίο γεγονός. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες και πραγματικά είναι άξιοι συγχαρητηρίων εκείνοι οι οποίοι εργάστηκαν προκειμένου να επιτευχθεί η σημαντική αυτή «συνεύρεση». 

Μαραθώνια συνεδρίαση…

 

 

Σε μαραθώνια εξελίχτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, η οποία ξεκίνησε στις 6:30 προχθές το απόγευμα και τελείωσε (;) στις 1:30 περίπου χθες το πρωί! Η συνεδρίαση όπως είναι γνωστό περιλάμβανε το θέμα της ενημέρωσης για τις δράσεις των νομικών προσώπων του δήμου Πύργου, μεταξύ των οποίων είναι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο…

 

 

Ξεπέρασαν τα όρια!

 

Αν και το θέμα αυτό ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη τελικά συζητήθηκε …τελευταίο, αφού ο χρόνος αναλώθηκε αρχικά με διάφορα ζητήματα προ ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια, λόγω του προχωρημένου της ώρας,  η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα. Ωστόσο κατά την ενημέρωση για τα νομικά πρόσωπα, δεν έλειψαν οι εντάσεις αλλά και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις  που κάποιες φορές ξεπέρασαν τα όρια…

 

 

Έντονη αντιπαράθεση

 

Και μπορεί η ώρα να ήταν περασμένη, όμως ο ωτακουστής ήταν …ξάγρυπνος και κατέγραψε τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ εμπλεκόμενων  πλευρών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρώτη έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ   του προέδρου της ΔΗΚΕΠ Χάρη Αντύπα και του επικεφαλής της παράταξης «όραμα Δημιουργίας» Γιαν. Αργυρόπουλου, όταν ο τελευταίος άσκησε κριτική στον πρώτο με αφορμή τη δραστηριότητα της δημοτικής επιχείρησης (Ρουμανία, προγράμματα κλπ.).

 

 

Λόγω κινητών;

 

Ο επικεφαλής της ΔΗΚΕΠ …σήκωσε εκ νέου το γάντι και ανέφερε στον κ. Αργυρόπουλο ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπό του παρατηρούνται εδώ και δύο μήνες περίπου, από τότε που ο Γ.Γ. του δήμου Πύργου  αποκάλυψε την υπόθεση με τις οφειλές από την υπέρμετρη χρήση των κινητών τηλεφώνων!  Νωρίτερα εξάλλου ο κ. Αντύπας είχε λάβει τα «εύσημα» για το νοικοκύρεμα της ΔΗΚΕΠ, από τους κ.κ. Αντωνακόπουλο και Καράμπελα.

 

 

«Έκρηξη»…

 

Εν συνεχεία  η ένταση ανέβηκε στο φουλ κατά τον απολογισμό για το Λιμενικό Ταμείο και συγκεκριμένα όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στα φαξ σχετικά με τη μεταφορά χρημάτων του νομικού προσώπου του δήμου Πύργου. Αρχικά εκ μέρους του προέδρου του ΔΛΤ Λεων. Βαρουξή αμφισβητήθηκε η ύπαρξη των φαξ, αλλά στη συνέχεια όταν τα παρουσίασε ο κ. Αντωνακόπουλος ,  υπήρξε «έκρηξη» με το αιτιολογικό ότι ήταν πλαστά…

 

 

Πότε θα συζητηθεί;

Το ζήτημα είναι πάντως πως με όλα τα παραπάνω δεν συζητήθηκε τελικά το νούμερο  5  θέμα της συνεδρίασης, που ήταν η λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθμ. 54/2016 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου», με την οποία εγκρίθηκε ο απολογισμός του νομικού προσώπου οικονομικού έτους 2015… Απομένει να δούμε πότε θα συζητηθεί το θέμα αυτό, ή αν θα έχουμε πάλι σκόπιμες καθυστερήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κινητικότητα και αντιδράσεις

Έμαθα ότι τα σχόλια του ωτακουστή προκάλεσαν έντονη κινητικότητα αλλά και αντιδράσεις χθες στην Πάτρα. Κάποιοι έψαχναν να βρουν ποιον και τι εννοούσα όταν έγραφα ότι ο Περιφερειάρχης είναι έντονα δυσαρεστημένος με ορισμένους οι οποίοι τον εκθέτουν, αφού απροκάλυπτα «εκμεταλλεύονται» το αξίωμά τους για να εξυπηρετήσουν καθαρά τους δικούς τους στόχους και σκοπούς.

Ο Απόστολος …τα πήρε στο κρανίο

Έμαθα όμως ότι από εκλεγμένους της Ηλείας ετέθη και στον ίδιο τον Απόστολο Κατσιφάρα το θέμα καθώς και εκείνοι διαπίστωσαν ότι ακριβώς έχει διαπιστώσει ο ωτακουστής.Tι έκανε ο Απόστολος; Κατά το κοινώς λεγόμενο …τα πήρε στο κρανίο. Και έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Ας τολμήσει κάποιος από εδώ και στο εξής να λειτουργήσει κα τα αυτόν τον τρόπο και τα λέμε…» ήταν  η απάντηση που έδωσε. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Τα … επιστημονικά δίδυμα

Άκου τώρα τι έμαθα. Στην Αμαλιάδα, υπάρχουν δυο δίδυμα επιστημόνων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά. Το ένα είναι νέο και το άλλο λίγο πιο παλιό, αλλά έχουν κοινά στοιχεία. Όπως π.χ. ότι όλοι ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα ενώ ο ένας τουλάχιστον και από τα δυο δίδυμα θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Το ψάρι…

Στα του ΠΑΣΟΚ – συγνώμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – και όπως πληροφορήθηκε την περασμένη εβδομάδα στενός συνεργάτης της κ Γεννηματά έτρωγε σε παραλιακό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας. Όχι δεν ήταν μόνη της αλλά συνοδεύονταν από υποψήφιο βουλευτή του κόμματος από την Αμαλιάδα. Αυτά… 

Share this:
Tags:

-

-