Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Οκτώβριος 01, 2016 05:30 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Τα άπλυτα

Ένας έντονος διαπληκτισμός υπήρξε πριν από μερικές μέρες μεταξύ αιρετών της Ηλείας.  Κατά την διάρκεια του διαξιφισμού μάλιστα ο ένας αποκάλεσε τον άλλο «νεκροθάφτη» της περιοχής του κάνοντας μάλιστα μία «αναδρομή» στο παρελθόν. Τελικά εάν όλα τα άπλυτα των αιρετών του Νομού βγουν στην φόρα τότε θα έχουμε να γράφουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

 

 

Ανασχηματισμός

Μαθαίνω ότι τελικά τους ξάφνιασε όλους ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον «ανασχηματισμό» εντός της παράταξης του. Κάποιοι περίμεναν την κίνηση αυτή στις αρχές Σεπτέμβρη και θεώρησαν ότι το θέμα είχε μετατεθεί για τον Ιανουάριο. Ωστόσο ο Απ. Κατσιφάρας επέλεξα να προχωρήσει σε αλλαγές στα τέλη Σεπτέμβρη, αιφνιδιάζοντας τόσο τα μέλη της παράταξης του, όσο και στενούς συνεργάτες του.

 

 

Εκ νέου σε Ηλείο

Μπορώ να πω ότι μου έχει κάνει εντύπωση η επιμονή του Απ. Κατσιφάρα να δίνει το «ταμείο» δηλαδή τον τομέα των Οικονομικών πάντα σε πρόσωπο από την Ηλεία. Δεν έχω καταλάβει εάν οι Ηλείοι ξέρουν να «μετράνε» καλύτερα από του Αχαιούς ή τους Αιτωλοακαρνάνες που σπάνια καταλαμβάνουν την συγκεκριμένη θέση.

 

 

 

Εν αναμονή

Μαθαίνω ωστόσο ότι «ανασχηματισμός» θα υπάρξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Υπάρχουν φήμες, ότι σταθεροί θα μείνουν μόλις δύο άνθρωποι, που αυτή τη στιγμή έχουν τον τίτλο του «αντιδημάρχου»…  Μένει να φανεί ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πάρουν θέσεις στο νέο αυτό ανασχηματισμό.

 

Η στέγαση

 

 

«Ζωντανό» εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της στέγασης του Α.Τ. της Αρχαίας Ολυμπίας στην Τ.Κ. Πελοπίου, η οποία όπως είναι γνωστό παραχωρεί δωρεάν χώρο για το συγκεκριμένο σκοπό. Οι τελευταίες πληροφορίες γύρω από  το ζήτημα αυτό λένε, πως εκ του νόμου παρέχεται η δυνατότητα για τη στέγαση του Α.Τ. σε απόσταση μέχρι 15 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου.

 

 

Διερεύνηση

 

Από την άλλη πλευρά  στην περιοχή εκφράζεται η ανάγκη για τη δημιουργία της τουριστικής αστυνομίας, η οποία θα λύσει πολλά προβλήματα ειδικά κατά τη θερινή περίοδο. Τα παραπάνω ζητήματα θα πρέπει να τύχουν αντικείμενο προσεκτικής διερεύνησης αλλά και λήψης αποφάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς, παρά το –όποιο- πολιτικό κόστος θα υπάρξει…

 

 protinews

 

Mηνύματα εντός και εκτός παράταξης

Για …κίνηση ΜΑΤ από την πλευρά του Απόστολου Κατσιφάρα έκαναν χθες λόγο κάποιοι εδώ στην Ηλεία σε ότι αφορά τις αλλαγές των αντιπεριφερειαρχών. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι ο Απόστολος με τις επιλογές του έστειλε μηνύματα εντός και εκτός παράταξης. Και ίσως να μην έχουν άδικο…

Ο ωτακουστής επαληθεύτηκε

Ο ωτακουστής πάντως επαληθεύτηκε διότι πριν από λίγες μέρες έγραφε ότι επίκεινται αλλαγές. Σε ότι αφορά τον Λάμπη Αριστειδόπουλο ευχαρίστησε χθες με δήλωσή του τον Απόστολο, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την εξαιρετική -όπως τη χαρακτηρίζει - συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών.

Καλοβλέπει το δημαρχιακό θώκο

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη του τόπου, για την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων. Προασπίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φορέων και τιμούμε την ψήφο των πολιτών.» λέει χαρακτηριστικά. Μέχρι πότε όμως; Ως γνωστόν ο Λάμπης καλοβλέπει το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Πύργου. Και τώρα που δεν θα έχει  έννοιες ως αντιπεριφερειάρχης μάλλον θα το δουλέψει περισσότερο το όλο θέμα. Έλα όμως που αν το κάνει θα δυσαρεστήσει κάποιους παλιούς συντρόφους…

 

Με τα «μούτρα»

Με τα … μούτρα, όπως μαθαίνω έχουν πέσει όλοι πάνω στην υπόθεση του γενικού νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Από το διοικητή του Γιάννη Λέντζα, τον πρώην δήμαρχο και γιατρό του νοσοκομείου Γιάννη Λυμπέρη, τους εργαζόμενους και βέβαια τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

 

Απειλήθηκε και σύρραξη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ωτακουστή την εβδομάδα που πέρασε, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις, είτε στην Ηλεία είτε στην Πάτρα για το θέμα του νοσοκομείου. Συναντήσεις που δεν θα τις χαρακτήριζε κάποιος … ήσυχες αλλά είχαν τις εντάσεις τους και μάλιστα σοβαρές. Σε μια από αυτές, όπως έμαθα, απειλήθηκε και σύρραξη η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.  

 

 

 

 

Share this:
Tags:

-

-