Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 23, 2016 09:26 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Δεν αφορά μόνο τους

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ι)

Επειδή ο Ωτακουστής είναι αντικειμενικός οφείλει να τονίσει ότι για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας όπως ο αγροτικός δεν φταίνε μόνο οι Ηλείοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι υπόλοιποι. Τα προβλήματα στην Ηλεία δεν αφορούν μόνο τον αγροτικό τομέα αλλά και άλλους τομείς όπως την υγεία, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, τις υποδομές.

  Για αυτά τι έκαναν τόσο οι νυν Βουλευτές του νομού όσο και οι προηγούμενοι; Πέρα από κάποιες σπασμωδικές και μεμονωμένες κινήσεις για να πάρουμε κάποια έργα ή προγράμματα, τίποτα.

 

Δεν αφορά μόνο τους

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ΙΙ)

Πότε οι Ηλείοι Βουλευτές πήγαν συντονισμένα και στοχευμένα για να διεκδικήσουν έργα που θα έβαζαν την Ηλεία σε τροχιά ανάπτυξης; Μετριούνται στα δάχτυλα οι προσπάθειες αυτές τα τελευταία 40 περίπου χρόνια. Να μην μας κακοφαίνεται λοιπόν που είμαστε τελευταίοι ως νομός γιατί υπάρχουν ευθύνες. Και οι ευθύνες έχουν να κάνουν με το πολιτικό προσωπικό του νομού που πέρασαν από θέσεις ευθύνης τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια και την κακή νοοτροπία που ακόμα κουβαλά στις μέρες μας.

Κατόπιν ενεργειών μου

Τελικά έχει αρχίσει να γίνεται «must» η ατάκα Ηλείου Βουλευτή, εκείνου που όλα γίνονταν κατόπιν ενεργειών του. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους πολιτευτές της Ηλείας τελικά που θεωρούν ότι γίνονται πράγματα κατόπιν ενεργειών τους χωρίς να αποκαλύπτουν ότι ήδη είχαν δρομολογηθεί από δήμους ή Περιφέρεια. Κατά τα άλλα κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι με αυτές τις τακτικές θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά.

 

 

Τα του οίκου του

Δυστυχώς το άκουσα και δεν το πίστευα. Εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου στην Ηλεία δήλωσε ότι κακώς κείμενα μεταξύ «εργοδοτών και εργαζομένων» δεν υπάρχουν και επειδή όλες οι επιχειρήσεις εδώ είναι μικρές και μεσαίες αναπτύσσονται και φιλίες. Σίγουρα δεν υπάρχουν παντού κακώς κείμενα, αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος μάλλον ξεχνά ή μάλλον δεν θέλει να θυμάται τα του οίκου που υπηρετεί εκεί δηλαδή όπου οι εργαζόμενοι πήραν έναντι ένα μικρό ποσό του μήνα Μάη.

 

 

Ερώτηση

Έμαθα ότι ο πρόεδροςτης Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι δεν άκουσα προτάσεις για δημιουργία νέων ή ανάπτυξη παλαιών επιχειρήσεων, πέρα από το θέμα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Horizon.

Κατέθεσαν ερώτηση

Εγραφε προχθες ο ωτακουστής για τον ΕΛΓΑ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες στην Ηλεία και ολόκληρη τη χώρα. Λες και το διάβασαν, δώδεκα βουλευτές του ΠΑΑΣΟΚ - μεταξύ αυτών ο Ηλείος Γιάννης Κουτσούκος- κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου

 

Από τον Έβρο έως την Κρήτη

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι κυβέρνηση υποβαθμίζει τον ΕΛΓΑ και ταλαιπωρεί τους αγρότες. Οι οποίοι από τον Έβρο έως την Κρήτη βρίσκονται σε απόγνωση αφού καθυστερούν οι εκτιμήσεις 80 χιλιάδων δηλώσεων ζημιάς του 2016 και η πληρωμή αποζημιώσεων 30 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2015.

 

Μεγάλες καθυστερήσεις     

Για το επίμαχο θέμα της  μετακίνηση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ με δημόσια μέσα μεταφοράς οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις των ζημιών και πολύ μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην πληρωμή των αποζημιώσεων για ζημιές του 2016.Και δεν έχουν άδικο…

 

Όλα προδιαγεγραμμένα;     

Ύστερα από όλα αυτά οφείλει  ο ωτακουστής να θέσει και αυτός μια ερώτηση. Τελικά μήπως όλα είναι προδιαγεγραμμένα;  Η εξάρτηση από τις εισαγωγές να καταστεί  μονόδρομος και η οικονομία της χώρας, που θα έπρεπε να στηριχτεί στην πρωτογενή παραγωγή για να ανακάμψει, να  αργήσει πολύ να σηκώσει κεφάλι...

protinews

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019