Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 26, 2016 11:30 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ

με την εκλογή του Προέδρου

 

Τα πάνω – κάτω φαίνεται πως έχουν έρθει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμέναο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό και ότι γι' αυτό το σημαντικό ζήτημα θα έκανε δημοψήφισμα προκειμένου οι Ελληνες να εκφράσουν συμβουλευτικά τη δική τους προτίμηση.

  Η πρόταση Τσίπρα άλλαξε γιατί δεν υπάρχει ομοφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τις σημαντικότερες αντιρρήσεις εξέφρασαν οι «53+» (Τσακαλώτος, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσας κ.λπ.) με αφορμή την εκλογή Προέδρου από τον λαό. Οι «53+» το απέρριψαν ως λαϊκισμό και χαρακτήρισαν τα επιχειρήματα σαθρά.

 

Αλαλούμ και στο ΠΑΣΟΚ!

Προβλήματα όμως στο εσωτερικό του δεν αντιμετωπίζει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από συμπληγάδες το προηγούμενο διάστημα για το θέμα της απλής αναλογικής που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση στη βουλή. Αρχικά, η Φώφη Γεννηματά τέθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, πιεζόμενη από μερίδα στελεχών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τελικά, προφανώς υπό την πίεση της κριτικής ότι αν το ΠΑΣΟΚ ψηφίσει τον εκλογικό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση θα γίνει «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά άλλαξε στάση και καταψήφισε την απλή αναλογική. Εκλεισε, έτσι, την πόρτα σε μελλοντική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ και τον Γιώργο Παπανδρέου να «φλερτάρουν» με την Κουμουνδούρου.

 

«Πυρά» από Λέβέντη και Καμμένο

Οπως ήταν φυσικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε σφοδρή επίθεση μετά το «όχι» στην απλή αναλογική, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που την κατηγόρησε ότι γίνεται «ουρά» της ΝΔ. Ακόμη και ο πρόεδρος των Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επιστρατεύτηκε στον ίδιο ρόλο και δήλωσε εντός της Ολομέλειας ότι ο λαός θα τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ που χαρίζει 50 έδρες μπόνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

   «Πυρά» δέχτηκε η Φώφη Γεννηματά και από τον Πάνο Καμμένο, σε μια ατυχή στιχομυθία στην Ολομέλεια, όπου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «ακροδεξιά απόφυση» και εκείνος απάντησε με σχόλιο για την «αναπηρική σύνταξή» της.

Ραντεβού για γουρνοπούλα

Μαθαίνω ότι Περιφερειακός Σύμβουλος της Ηλείας μετά τα φιλικά «τραπεζώματα» έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις με φίλους σε πανηγύρια και μάλιστα με την συνοδεία γουρνοπούλας. Μπορεί επί της ουσίας να μην έχει ανακοινώσει το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του, ωστόσο σπόντες για τα μελλοντικά του σχέδια διαρκώς πέφτουν στο τραπέζι των συναντήσεων.

 

 

Διερευνητικές κινήσεις

Σύμφωνα με εκείνους που γνωρίζουν, κάποιες εκ των συναντήσεων είναι περισσότερο διερευνητικού περιεχομένου αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν κάνει το επόμενο βήμα του φροντίζει να «τσεκάρει» κατά πόσο μπορεί να κερδίσει αυτό το οποίο θέλει. Μένει να δούμε βέβαια το επόμενο του βήμα.

 

 

Νίπτει τας χείρας του

Μαθαίνω ότι σε αιρετό, του δήμου Πύργου προτάθηκε να αναλάβει νέα καθήκοντα. Βέβαια επειδή κάποιοι έχουν μάθει να προφυλάσσονται από τις κακοτοπιές ο συγκεκριμένος άνθρωπος αρνήθηκε να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» κάτι το οποίο όμως έχει ήδη κάνει συνομόλογος του. 

Το λάθος ….

Το τελευταίο διάστημα στη σελίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η οποία ασχολείται με το ΕΣΠΑ, είχε αφαιρεθεί ποσό κοντά στα 5 εκ ευρώ, από το έργο της παράκτιας προστασίας του δήμου Ήλιδας. Δηλαδή από τα 19 και κάτι εκατομμύρια ευρώ, φαίνονταν πως τελικά εγκρίθηκαν τα 14,5 εκ ευρώ. Το … λάθος , όπως φαίνεται εντοπίστηκε πριν μια εβδομάδα.

 

Και η διόρθωση

Έτσι χθες, στην διαδικτυακή του βόλτα ο Ωτακουστή και μετά από σχετικό τηλεφώνημα, είχε πως «ως εκ θαύματος» τα ποσά διορθώθηκαν. Φαίνεται πως κάποιο … πουλάκι κελάηδησε και όλα μπήκαν στο σωστό δρόμο. Φανταστείτε τώρα να μην είχε εντοπιστεί το πρόβλημα τι θα γίνονταν; Φανταστείτε το μόνο…

 

Πολλά λάθη δεν μαζεύονται;

Ξέρετε ο Ωτακουστής, είναι αρκετά επιφυλακτικός με αυτού του είδους τα λάθη. Μην ξεχνάμε πως ένα τέτοιο λάθος παρ’ ολίγο να μας στερήσει τα 17 εκ του ΕΣΠΑ για το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά – αλήθεια τι γίνεται με αυτά τα χρήματα;- όπως επίσης ανάλογο … λάθος ανακοίνωνε πως ο ΧΥΤΥ είναι ΧΥΤΑ. Πολλά λάθη δεν μαζεύονται;

 

Επενδύσεις

Άκου τώρα τι άλλο έμαθε ο Ωτακουστής. Μεγαλοεπιχειρηματίας του τουριστικού κλάδου, από Αθήνα μεριά, είναι στο νομό μας και ζητά να επενδύσει. Ήδη έχει εντοπίσει αυτό που θέλει να αγοράσει και ψάχνει τρόπο να τα βρει με το νέο ιδιοκτήτη του οικήματος. Η προσφορά που καταθέτει είναι δελεαστική. Τόσο οικονομικά όσο και αναπτυξιακά. Νεότερα εντός των ημερών…

protinews

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019