Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 27, 2016 10:30 ΠΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Συζήτηση

ερήμην

 των αρμοδίων!

 

Όπως πληροφορήθηκε ο Ωτακουστής την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου σχετικά με τις έρευνες πετρελαίου που έχουν δρομολογηθεί στο Κατάκολο. Όπως έχει γράψει αναλυτικά η «Πρωτη», σε πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε στην πόλη από τους υπομηχανικούς, η Energean ενημέρωσε ότι εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης για το διαπιστωμένο από το 1981 κοίτασμα, άρα το έργο προχωρεί με τους ρυθμούς, βεβαίως, που χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο κλάδο. Ωστόσο, επικοινωνώντας χθες με εκπρόσωπο της εταιρείας, μας μετέφερε την έκπληξή του η οποία, έγινε, πλέον και δική μας  για το ότι δεν έχει σταλεί ακόμη κάποια πρόσκληση στην Energean να συμμετάσχει στη συζήτηση.

   Θα το καταλαβαίναμε αν οι ίδιοι απαντούσαν «δεν έχουμε για την ώρα να πούμε κάτι», αλλά να μην έχουν κληθεί καν; Μπορεί να γίνει ερήμην τους αυτή η συζήτηση;

 

  Εύλογο ερώτημα που χρήζει άμεσης απάντησης από τον Δήμο Πύργου!

 

 

Σήμα κινδύνου

για τις τράπεζες λόγω

«κόκκινων» δανείων

Τις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με κυριότερο θέμα προς άμεση επίλυση τα «κόκκινα» δάνεια, αναλύει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εκπέμπει σήμα κινδύνου για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και ζητά να υπάρξει εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Επισημαίνει μια σειρά από λόγους που ο πιστωτικός κίνδυνος δεν έχει περάσει και αναλύει τις προοπτικές που υπάρχουν για τις τράπεζες.

 Τα «κόκκινα» δάνεια έχουν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων σε ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας και η κυβέρνηση οφείλει να βρει τρόπους για την αντιμετώπιση του εν λόγω θέματος.

 

 

Κάλεσμα προς όλους!

 

Με το σύνθημα «Νέο Σύνταγμα – Νέα Μεταπολίτευση – Νέα Ελλάδα» ο πρωθυπουργός παρουσίασε χθες τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, σε ειδική εκδήλωση στο Προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για έναν ευρύ ανοιχτό και γόνιμο διάλογο για την αλλαγή του Συντάγματος, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, στην Ελλάδα του 2021.

 Το θέμα όμως είναι ποιος θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα;

Ναι μεν αλλά

Μαθαίνω ότι υπέρ της αξιοποίησης των αποθηκών του ΑΣΟ στην οδό Κοκκίνου και ΣΠΚ τάσσεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Βέβαια όλα δείχνουν πως ο χώρος δεν θα περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου Πύργου αλλά η αξιοποίηση θα γίνει συνδυαστικά σε ένα πλαίσιο συνεργασία που θα υπάρξει μεταξύ των αυτοδιοικητικών φορέων. 

 

 

Η χερσαία ζώνη

Την πιθανότητα να ενταχθεί η ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του Κατακόλου στο πρόγραμμα της ΟΧΕ εξετάζει ο δήμος Πύργου και η Περιφέρεια. Το ζήτημα βέβαια είναι να υπάρξει συμφωνία για το ποια έργα θα επιλεγούν προκειμένου να μπορέσουν να τρέξουν και οι διαδικασίες υλοποίησης τους.  

Θέμα με το φωτισμό

Φαίνεται ότι εκεί στον πρώην  Δήμο Τραγανού έχουν ένα θέμα με το φωτισμό. Αλλού οι λάμπες είναι αναμμένες και τη μέρα και αλλού δεν υπάρχει λάμπα ούτε για δείγμα! Στην πλατεία Μαρκόπουλου, για παράδειγμα, το μοναδικό φως που …φέγγει τη νύχτα είναι τα φωτιστικά που έμειναν από τον στολισμό του Πάσχα! Έμαθα δε ότι αυτό σχολιάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης. Φυσικά αρνητικά…

 

Η καθημερινότητα του Δημότη

Δεν είναι όμως μόνο οι λάμπες. Είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα, τα διαλυμένα παγκάκια, οι ασυντήρητοι δρόμοι. Όχι μόνο στο Τραγανό αλλά και στο Βαρθολομιό όπου τελευταία διατυπώνονται  αρκετά παράπονα. Με δυό κουβέντες πρόκειται για την περιβόητη καθημερινότητα του Δημότη. Ο οποίος όσα μεγάλα έργα-και μελέτες- κι αν του κάνεις «κολλάει» στα μικρά και καθημερινά. Και πιέζει συνεχώς τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχει ψηφίσει.

 

Δύο (ίσως και τρείς) Σύμβουλοι

Θα μου πείτε γιατί τα γράφω σήμερα αυτά; Διότι ως ωτακουστής έμαθα ότι δύο (ίσως και τρείς) Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Καστρινού είναι ήδη δυσαρεστημένοι. Και δεν το κρύβουν. Ζητούν να προσεχθεί περισσότερο η καθημερινότητα τωνδημοτών και μαθαίνω ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Μέχρι που θα φτάσουν; Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα το δούμε όμως το επόμενο διάστημα…

protinews

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019