Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 28, 2016 12:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Οι πυλώνες…

Το παλιό πολιτικό κατεστημένο άφησε μια κοινωνική πλειοψηφία απροστάτευτη στην δίνη της οικονομικής κρίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του στην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση του σε διάφορους πυλώνες όπως η Κοινωνική Ασφάλεια, η υγεία, η προστασία των κοινωνικά αδύναμων, η προστασία της εργασίας, κ.α.

 Παρόλα αυτά κ. Τσίπρα ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού λαού αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του υποχρεώσεις.

 Αυτό δεν σας λέει τίποτα;

 

Τα νούμερα της φρίκης!

Υπό το φόβο μιας μόνιμης τρομοκρατικής απειλής ζουν τα δύο τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Ευρώπης. Τουλάχιστον 443 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – τελευταίο θύμα είναι ο 84χρονος ιερέας στη Νορμανδία - εξαιτίας 18 τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, τα δύο τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει η Daily Mail, το 2014 σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι, το 2015 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 267, ενώ μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του 2016 είναι 172 θάνατοι.

 Νούμερα που σοκάρουν αφού οι τρομοκρατικές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι!

Πρωταγωνιστής

Για μία ακόμα φορά Ηλείος Βουλευτής «πρωταγωνίστησε» στην συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων και βέβαια η φωτογραφία του έκανε τον γύρω του διαδικτύου. Αυτή τη φορά «πρωταγωνιστής» ήταν ο Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να μιλά «την αλαζονεία της μοναδικότητας».

 

Απορία

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως γίνεται οι Ηλείοι Βουλευτές να καταφέρνουν να «πρωταγωνιστήσουν» με την στάση τους σε διάφορα «σκηνικά» εντός και εκτός Βουλής. Από την μία ο «ύπνος» στα έδρανα, από την άλλη ο καυγάς με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και πραγματικά αναρωτιέμαι για κανένα ζήτημα της Ηλείας θα δούμε να αναλαμβάνουν ρόλους «πρωταγωνιστών»;

 

Θερινές διακοπές

Θα πρέπει όμως να αναφερθώ και στις διακοπές των Ηλείων πολιτευτών, εκείνων δηλαδή που παραμένουν στο Νομό. Λοιπόν πολιτευτής της Ηλείας ανέβασε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από παραλία θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει τις ομορφιές του τόπου της… Τουλάχιστον φροντίζει να κάνει διαφήμιση στην περιοχή.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Σε παρέα αγροτών βρέθηκε χθες ο ωτακουστής. Και προσπάθησε να διερευνήσει προθέσεις  με αφορμή το νέο κύκλο κινητοποιήσεων εν μέσω καλοκαιριού. Ξέρετε τι μου απάντησαν; Ότι ισχύει το γνωστό δύο μέτρα και δύο σταθμά…

 

Τα παράπονα (Ι)

Όπως  μου είπαν, δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις  για καλλιέργειες που επλήγησαν  από καιρικά φαινόμενα ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης δεν γίνονται οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ. Δεν έχουν δοθεί  τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στους αγρότες από προγράμματα, συνδεδεμένες ενισχύσεις ενώ ήδη έχουν ψηφιστεί μια σειρά αντι-αγροτικοί νόμοι όπως της άγριας φορολόγησης και του νέου ασφαλιστικού που τριπλασιάζει τις εισφορές στον ΟΓΑ.

 

Τα παράπονα (ΙΙ)

«Μας χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια από αγροτοπεριβαλλοντικά προγράμματα (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κ.ά.), βασική και συνδεδεμένες ενισχύσεις, εξισωτικές, την επιστροφή φόρου πετρελαίου που καθυστερεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 ενώ πληρώνουμε νέα και αυξημένα χαράτσια.» έλεγαν οι αγρότες.

 

Να πληρώνουν, απλήρωτοι!

Θα το πω απλά. Οι αγρότες πρέπει να πληρώνουν για τις υποχρεώσεις τους και τους φόρους τη στιγμή που  οι ίδιοι μένουν απλήρωτοι. Πως μπορεί αυτό γίνει; Απλά δεν μπορεί! Γι αυτό, πάνω από το 50% των αγροτών – κυρίως γυναίκες - αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Είναι να μην σκέφτεσαι ξανά κινητοποιήσεις;

protinews

Share this:
Tags:

COSMOTE Fiber: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019