Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 29, 2016 12:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Τους ακούει κανείς; (Ι)

Ο λόγος για τους Ηλείους αγρότες που ξεκίνησαν χθες έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων με σκοπό να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες για το μέλλον τους. Συγκεκριμένα τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Δ.Ο.Υ Πύργου όπου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το κόστος καλλιέργειας, κ.α.

 

Τους ακούει κανείς; (ΙΙ)

Τα αιτήματα των αγροτών είναι απολύτως σωστά και χρήζουν άμεσης απάντησης τόσο από τους Ηλείους Βουλευτές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από την κυβέρνηση. Βεβαίως για να εισακουστούν τα αιτήματα των Ηλείων αγροτών στην κυβέρνηση, θα πρέπει οι Ηλείοι Βουλευτές να τα προωθήσουν και να διεκδικήσουν όσο μπορούν την επίλυσή τους.

 Αλήθεια κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι υπόλοιποι, έχετε γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού; Και αν έχετε τι κάνετε για να τους βοηθήσετε;

Ερώτηση που χρήζει άμεσης απάντησης!

 

Δυσοίωνο το μέλλον!

Απογοητευμένοι αλλά και απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ηλείοι πολίτες αναφορικά με το μέλλον της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους στο «Βήμα του Πολίτη» που φιλοξενεί καθημερινά η «ΠΡΩΤΗ» οι Ηλείοι πολίτες στιγματίζουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την βαριά φορολογία που είναι απόρροια όπως τονίζουν των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κατσίκες

Θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση που υπάρχει στο Νομό ο οργανωτικός γραμματέας των ΑΝΕΛ Ηλείας Π. Τσιλιμίγκρας τόνισε «Επειδή ψόφησε η κατσίκα μου, να ψοφήσει και του γείτονα». Τελικά πρέπει στην Ηλεία να έχουμε πολλές «κατσίκες» γιατί αυτό συμβαίνει πάντα και παντού.

 

 

Οι απουσίες

Πραγματικά περιμέναμε να δούμε πολλοίς περισσότερους αγρότες στους δρόμους. Αντίθετα η συμμετοχή αγροτών κυρίως από την περιοχή του Κάμπου ήταν απειροελάχιστη παρά τις ανακοινώσεις που υπήρξαν για στήριξη του αγώνα.

 

 

Ναι μεν αλλά

Για να πούμε όμως και του «στραβού το δίκιο» ακόμα και οι δυνάμεις των αγροτών από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου ήταν αισθητά μειωμένες. Είτε γιατί κάποιοι είχαν αγροτικές εργασίες είτε γιατί φοβήθηκαν την ζέστη. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι το ίδιο καθώς εκείνοι που κατέβηκαν στο δρόμο ήταν πραγματικά λίγοι 

Των φρονίμων τα παιδιά…

Σάρκα και οστά παίρνει, όπως μαθαίνει ο Ωτακουστής, μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση στο δήμο Ήλιδας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά – δειλά εκεί πριν το Πάσχα αλλά τώρα έχει συγκεντρώσει αρκετούς υποστηρικτές. Θα μου πείτε οι εκλογές είναι ακόμα μακριά. Σωστό αλλά … «των φρονίμων τα παιδιά…»

 

Εξόχως θετικά …

Όπως δε μαθαίνω ήδη ο επικεφαλής της κίνησης έχει έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο, τους καταθέτει τις βασικές της γραμμές και βλέπει αντιδράσεις. Τα πρώτα δείγματα είναι εξόχως θετικά και έτσι μαζί με τους συνεργάτες του – αυτοδιοικητικούς και μη – προχωρούν… Για να δούμε.

 

Γιατί δεν καλείτε την Συμπολιτεία;

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουμε εδώ στην Ηλεία ματαιώθηκε η έκθεση Olympic Port Market που θα γίνονταν στο Κατάκολο. Δεν μπαίνω ση λογική του εάν ήταν σωστό ή λάθος αλλά εάν θυμάμαι καλά, η «Συμπολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» εθελοντικά τα τελευταία χρόνια διοργάνωνε ανάλογες εκδηλώσεις! Γιατί, από τη στιγμή που ματαιώθηκε η έκθεση, δεν την καλούν να συνεχίσει τις προσπάθειές της. Εθελοντικές ήταν πάντα δηλαδή χωρίς κανένα κόστος.

 

Ούτε για το … ξεκάρφωμα!

Βέβαια θα μου πείτε από την άλλη πώς να την καλέσουν όταν πριν ακόμα ματαιωθεί η έκθεση, δεν είχαν στείλει ούτε μια πρόσκληση στα γραφεία της Συμπολιτείας έτσι για το … ξεκάρφωμα. Τίποτα ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Και να πεις ότι δεν είχαν προσφέρει στην περιοχή;

 

Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε;

Θύελλα προκαλεί η κατάθεση τροπολογίας με την οποία το Δημόσιο θα καλύπτει τα έξοδα για να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο οι συνοδοί ασφαλείας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών, αίροντας, ουσιαστικά τους περιορισμούς στις δαπάνες που κάλυπτε το Δημόσιο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος είπε κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας: «Δεν είναι ότι δεν σέβεται τα Κόμματα, αλλά δεν σέβεται το ίδιο το Κοινοβούλιο, διότι αυτό που έγινε προ ολίγου, δηλαδή να κατατεθεί μία τροπολογία στις 15.10΄η ώρα για το προσωπικό που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε;». Υπάρχει; 

Share this:
Tags:

-

-