Ψιθυριστά και...άλλα

Ψιθυριστά και...άλλα

Ιούλιος 30, 2016 12:00 ΜΜ
Ψιθυριστά και...άλλα

Θα επανέλθουν το φθινόπωρο

Έγραφε προχθές ο Ωτακουστής για τα δίκαια αιτήματα των Ηλείων αγροτών και τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν αρχής γενομένης από προχθές στην Δ.Ο.Υ Ηλείας. Παρόλο βέβαια που η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, τόνισα ότι θα επανέλθουν δυναμικά από το φθινόπωρο.

  Για αυτό κύριοι της κυβέρνησης καλό είναι να αρχίσετε να ψάχνετε λύσεις για το πώς θα βελτιώσετε την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα. Θυμάστε τα τελευταία μπλόκα που «έκοψαν» την Ελλάδα στα δυο και τι συνέπειες υπήρξαν για τις εξαγωγές των αγροτικών και μη προϊόντων.

 

Συστράτευση, ομοψυχία και όχι διχασμός

Βεβαίως και επειδή πρέπει όλα τα πράγματα να τα βλέπουμε σφαιρικά και ολοκληρωμένα η προχθεσινή αγροτική κινητοποίηση απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι και ο αγροτικός κόσμος του νομού και δη της χώρας είναι διχασμένος. Άλλοι δηλαδή ανήκουν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, άλλοι δεν ασχολούνται για τους δικούς τους λόγους και άλλοι περιμένουν από συγκεκριμένα άτομα να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν για αυτούς.

  Έτσι όμως δεν υπάρχει προοπτική για τον αγροτικό κόσμο. Ένα δεν υπάρξει συστράτευση για τον κοινό σκοπό και ομοψυχία, τότε οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες θα πάνε στον βρόντο!

Μαζί τα πίνουν

 

Μαθαίνω ότι Αντιδήμαρχοι, επικεφαλείς παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, μεγάλου δήμου της Ηλείας κυριολεκτικά ξεσάλωσαν σε πανηγύρι της περιοχής , στο οποίο προσφέρθηκε άφθονο κρασί και γουρνοπούλα. Τι και αν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου βγάζουν «μαχαίρια»  για την «υπεράσπιση» των συμφερόντων των πολιτών, στα πανηγύρια μαζί τρώνε και πίνουν.

 

Για τα πανηγύρια

 

Μαθαίνω μάλιστα ότι επικεφαλής παράταξης δεν σταμάτησε ούτε λεπτό το χορό, στο συγκεκριμένο πανηγύρι, ενώ σε ένα τσάμικο σήκωσε τον Αντιδήμαρχο που ήταν εκεί. Τα προβλήματα εξάλλου που δεν λύθηκαν τόσους μήνες δεν θα λυθούν τώρα… Τελικά για τα πανηγύρια είμαστε!

 

Δεν είναι οι μόνοι

 

Τελικά στην Ηλεία θα πρέπει να γίνονται συχνότερα πανηγύρια. Καθώς όπως μαθαίνω υπήρξε «συμφιλίωση» μεταξύ δύο αιρετών σε πανηγύρι της Ηλείας. Τελικά με κρασί, γουρνοπούλα και κουβέντα όλα μπορούν να λυθούν  ή μήπως όχι;

 

Πρώτο τραπέζι

 

Ας αφήσουμε λίγο τους αιρετούς, αλλά όχι τα πανηγύρια και να περάσουμε στην κατηγορία, γιατροί – δικηγόροι, γιατί και αυτοί έχουν ψυχή. Έμαθα λοιπόν ότι κάποιοι γνωστοί γιατροί και δικηγόροι της πόλης του Πύργου, έκαναν από τώρα κράτηση, πρώτο τραπέζι πίστα σε πανηγύρι που θα γίνει στην περιοχή… Άντε βρε και εις ανώτερα!

Δυνατό «χαρτί»…

Δυνατό «χαρτί» για το νομό μας εντός της ΚΕΔΕ είναι ο Αλέξης Καστρινός. Ο δήμαρχος Πηνειού, όπως και χθες φάνηκε, έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τον πρόεδρο κ Πατούλη και μπορεί της Ένωσης να στηρίζει τους στόχους μας. Άλλωστε η θέση που ο κ Καστρινός κατέχει στην ΚΕΔΕ το αποδεικνύει.

 

 

Δυνατό «χαρτί» Ι…

Και για να λέμε την αλήθεια, ο Ωτακουστής, δεν είναι ο μόνος που πιστεύει πως ο κ Καστρινός είναι «δυνατό χαρτί». Το έχουν πει επανειλημμένα αρκετοί δήμαρχοι του νομού στις συνεδριάσεις του ΦοΔΣΑ όπου όλοι συμμετέχουν. Έχουν λοιπόν δηλώσει πως ο κ Καστρινός μπορεί, μέσω της ΚΕΔΕ να πετύχει αρκετά για την Ηλεία. Κάτι που χωρίς να του το πουν το κάνει…

 

Οι τρεις κλινικές …

Τελικά το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν έχει μια αλλά … τρεις ορθοπεδικές κλινικές. Εάν πας πρωί στο χώρο των ιατρείων θα δεις τους ορθοπεδικούς να εξετάζουν σε τρία διαφορετικά δωμάτια. Και βέβαια αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν χωρούν σε ένα χώρο, αλλά γιατί είναι τόσος πολύς ο κόσμος που θέλει να εξεταστεί που πραγματικά χρειάζονται όλα τα εξιλαστήρια…

 

Δεν ξέρω απλά ρωτώ

Στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ της Ηλείας, υπηρετούν εάν δεν κάνω λάθος πάνω από 12 παιδίατροι. Σημαντικός αριθμός εάν αναλογιστεί κανείς πως στο Νοσοκομείο του Ριο διαθέτει 13 παιδιάτρους. Η διαφορά είναι πως στο Ριο υπάρχει οργανωμένη παιδιατρική κλινική. Στην Ηλεία υπάρχει; Δεν ξέρω απλά ρωτώ.

protinews

Share this:
Tags:

Η Εξάπλωση του Κορωνοϊού Live Map